PODCAST: Møbler med klassiker-potentiale lever længere

Alle taler om bæredygtighed og kunderne efterspørger det i stor stil. Men hvad er bæredygtige møbler? I podcasten Bæredygtig Business, tager CSR-direktør i HOLMRIS B8, Steffen Max Høgh, på tur i Danmark for at undersøge bæredygtighed i møbelbranchen.

Bæredygtig Business besøger PP Møblers værksted i Allerød til en snak om værdien i den danske håndværkstradition.

Det mest bæredygtige møbel bliver aldrig smidt ud. Her gælder devisen, at jo længere møblet holder – jo længere tid går der, før forbrugeren må ud og købe nyt, og dermed sætte gang i de co2 udledende produktionshjul. I dette podcastafsnit kigger vi nærmere på høj kvalitet og design som bæredygtighedsfaktor. Det gør vi i mødet med PP Møbler. 

PP Møbler er en traditionsrig møbelproducent med mange anerkendte designklassikere på cv’et. Siden starten tilbage i 1955 har de stået bag flere af de klassike Wegner møbler og produceret den ikoniske Bamsestol. Og som årtierne går, har det vist sig, at deres møbler ikke kun holder længe – de bliver ligefrem ikoner, der går i arv fra generation til generation.

Steffen Max Høgh fortæller: ”I denne podcast serie repræsenterer PP Møbler netop den del af møbelbranchen, der producerer møbler af højeste kvalitet. De er kompromisløse i kvalitet og håndværk – alt er produceret på danske hænder, men det betyder også at deres møbler er dyre.”

I et miljøperspektiv er det dog ikke nødvendigvis skidt, mener han: ”Når folk betaler mange penge for møbler, må man antage at de også vil passe godt på dem - altså bruge ressourcer på at reparere og holde dem flot vedlige. Som modsætning, ser vi hvordan billige masseproducerede møbler sjældent istandsættes. Det er jo ofte både lettere og billigere at købe en ny.”

Når produkter laves af særligt gennemarbejdet håndværk, anerkendte designere og de bedste materialer opstår ikoner. Vi kender det også fra produkter som eksempelvis ure og porcelæn klassikere og selvfølgelig møbler. Den slags bliver samleobjekter, som arves ned igennem familier eller gensælges med patina eller som vintage, hvilket endda i nogle tilfælde forhøjer prisen på det.

Steffen Max Høgh uddyber: ”Den slags unikke produkter opnår særstatus og har tendens til at leve længere – både på grund af selve produktets tydelige kvalitet, men også fordi ejerens værdsættelse skaber incitament for at forlænge levetiden mest muligt.”

Et eksempel finder man på Aarhus Kommunes Rådhus. Samlet set er der for 30 år siden købt designmøbler af Arne Jacobsensen, Børge Mogensen, Wegner, Kjærholm og PH for en formue. Det har givet vist været dyrt at købe på daværende tidspunkt, men set over 30 år har det været en ganske fornuftig handel, som stadig har gensalgsværdi i dag.

Hør mere om bæredygtighed, høj kvalitet og PP Møbler her i podcastafsnittet: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/baeredygtige-mobler-fremtidens-design-pp-mobler

19.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Letbæk Plast er genanvendelses svar på en nutidig alkymist

16.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Møbelkoncern planter ”juletræer” i Ghana

12.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Genbrugte materialer skaber unikke møbler med miljøgevinst

05.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Møbler med klassiker-potentiale lever længere

28.11.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Fremtidens møbler skal kunne skilles ad

09.07.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Vær en del af løsningen eller luk virksomheden - hvad enhver leder skal forstå for at tiltrække kompetente unge