08.05.2018  |  Strategi & ledelse

Procter & Gamble sætter nye bæredygtighedsmål

Forbrugsvaregiganten Procter & Gamble har netop annonceret en stribe målsætninger, der med 2030 som deadline skal gøre en positiv forskel for miljøet og samfundet, og skabe værdi for kunder og virksomhed.

Med et par år at gøre godt med har den amerikanske forbrugsvareproducent Procter & Gamble (P&G) allerede nået størstedelen af sine bæredygtighedsmål for 2020, og derfor har selskabet nu offentliggjort planerne for et sæt nye, bredtfavnende mål, der skal opnås frem mod 2030.

Læs også: Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast

Under overskriften “Ambition 2030” har P&G defineret en stribe forskellige målsætninger, der samlet set skal ”muliggøre og inspirere positive forandringer i miljøet og samfundet, og samtidig skabe værdi for selskabet og forbrugerne”, som det hedder.

P&G har inddelt sine ambitioner i fire kategorier:

  • Brands: Koncernens 20 leadership brands omfatter bl.a. Ariel, Fairy, Pampers, Head & Shoulders, Pantene og Always. Gennem 100 procent genanvendelig emballage skal de inspirere til ansvarligt forbrug, bane vejen for bæredygtig innovation og bygge tillid gennem transparens.
  • Forsyningskæde: P&G vil skære halvdelen af sin udledning af drivhusgasser fra produktionen og købe nok vedvarende energi til at dække fabrikkernes behov fuldstændig. Derudover vil man også source mindst fem mia. liter vand fra cirkulære kilder.
  • Samfund: P&G vil skabe ’transformative partnerskaber’, bl.a. med sigte på at begrænse mængden af plast, der ender i verdenshavene, beskytte skove, udvider genbrugsløsninger for hygiejneprodukter og beskytter vandressourcer verden over.
  • Medarbejdere: P&G vil uddanne og opfordre sine ansatte omkring bæredygtige praksisser i hverdagen, og indarbejde belønnings- og anerkendelsesmekanismer i sine bedømmelsessystemer.

”Forbrugerne forventer at de brands, de stoler på, leverer de bedste produkter og samtidig hjælper med at løse nogle af de mest komplekse udfordringer, vores planet står overfor. Vores globale tilstedeværelse, vores forståelse for de fem mia. forbrugere vi betjener, og vores innovationskompetencer giver os en unik evne til at gøre en positiv forskel”, siger P&G’s topchef, David Taylor.

Tidligere mål opnået, nye vil gøre en forskel
Procter & Gamble har som nævnt nået flere af de bæredygtighedsmål, man havde sat sig for 2020. Det inkluderer bl.a. på miljøfronten, hvor selskabet har reduceret sine drivhusgasudledninger med 16 procent siden 2010, skåret 27 procent af sit vandforbrug i produktionen siden 2010, og elimineret produktionsaffald til losseplads fra over 80 procent af sine fremstillingslokaliteter.

”Vores mål for 2030 bygger ovenpå vores hidtidige fremskridt og skal adressere to af verdens mest presserende miljømæssige udfordringer: begrænsede ressourcer og voksende forbrug. Vi har ikke alle svarene selv. Det er nødvendigt med partnerskaber og samarbejde for at skabe meningsfulde fremskridt og vores brands vil udvikle innovationer, som flytter ansvarligt forbrug til det næste niveau”, siger P&G’s Vice President of Global Sustainability, Virginie Helias.

Koncernens tilgang får rosende ord med på vejen fra Peter Bakker, der er direktør for World Business Council for Sustainable Development og rådgiver P&G i forretningsrelateret bæredygtighed.

Læs også: MillerCoors reducerer sit vandforbrug sammen med leverandørerne

”Deres strategi følger vores overbevisning om, at virksomheder vil opnå mere succes vil at være mere bæredygtige. Vi anerkender Ambition 2030-initiativet, som har potentialet til at skabe markante, positive globale forandringer for aktionærer, miljøet og samfundet”, siger han.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere