09.03.2021 | Strategi & ledelse
Rapport: Seks modevirksomheders udfordringer og fordele arbejdet med bæredygtighed
Konsulentbureauet In futurum vil med deres seneste forskningsprojekt hjælpe de mindre modevirksomheder i dagligdags-arbejdet med bæredygtighed.
Konsulentbureauet In futurum har netop udgivet en rapport under navnet ’Sustainable Fashion in Action’. Rapporten er resultatet af virksomhedens første forskningsprojekt og er blevet til, fordi der ifølge In futurums to indehavere, Frederik Larsen og Moussa Mchangama, mangler litteratur om, hvordan man som mindre modevirksomhed arbejder med bæredygtighed i praksis i dagligdagen.
Det skriver FashionForum.
In futurum har kigget bagom kulisserne hos seks skandinaviske modebrands - Artikel, Asket, Dedicated, Carcel, Masai og Filippa K - i deres arbejde med bæredygtighed.
De seks brands er blevet interviewet omkring deres forretningsmodel og om blandt andet deres produktions-setup, materialer, produkternes levetid og deres indsats for at minimere overforbrug.
Læs også: Nyt svensk produktionsanlæg skal imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige tekstiler
Netop dét er formålet med rapporten; at se på de forskellige virksomheders udfordringer og fordele i arbejdet med bæredygtighed og ikke mindst komme med en række anbefalinger, som andre virksomheder kan drage nytte af.
“På papiret er det ofte sådan, at man laver en strategi, implementerer den, og så er alt godt. Sådan foregår det bare sjældent i virkeligheden. Derfor oplever mange det som en fejl, når implementeringen er svær at få integreret i virksomheden. Men måske kan det, der kan føles som et nederlag, i virkeligheden føre til en vigtig indsigt. Inden vi startede på rapporten, var det vores antagelse, at der var et clash imellem det, man gerne vil have skal ske, og sådan som det i virkeligheden sker, og det fik vi bekræftet, fortæller Frederik Larsen og fortsætter:
“Der er så stor en tradition i modebranchen for at gå at gemme på sine praksisser, fordi man er bange for konkurrence. Heldigvis mærker vi, at folk i stigende grad gerne vil dele, når det kommer til bæredygtighed”.
Den fulde rapport kan fås ved henvendelse til frederik@infuturum.dk.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.