09.03.2021  |  Strategi & ledelse

Rapport: Seks modevirksomheders udfordringer og fordele arbejdet med bæredygtighed

Konsulentbureauet In futurum vil med deres seneste forskningsprojekt hjælpe de mindre modevirksomheder i dagligdags-arbejdet med bæredygtighed.

Konsulentbureauet In futurum har netop udgivet en rapport under navnet ’Sustainable Fashion in Action’. Rapporten er resultatet af virksomhedens første forskningsprojekt og er blevet til, fordi der ifølge In futurums to indehavere, Frederik Larsen og Moussa Mchangama, mangler litteratur om, hvordan man som mindre modevirksomhed arbejder med bæredygtighed i praksis i dagligdagen.

Det skriver FashionForum.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

In futurum har kigget bagom kulisserne hos seks skandinaviske modebrands - Artikel, Asket, Dedicated, Carcel, Masai og Filippa K - i deres arbejde med bæredygtighed.

De seks brands er blevet interviewet omkring deres forretningsmodel og om blandt andet deres produktions-setup, materialer, produkternes levetid og deres indsats for at minimere overforbrug.

Læs ogsåNyt svensk produktionsanlæg skal imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige tekstiler

Netop dét er formålet med rapporten; at se på de forskellige virksomheders udfordringer og fordele i arbejdet med bæredygtighed og ikke mindst komme med en række anbefalinger, som andre virksomheder kan drage nytte af.

“På papiret er det ofte sådan, at man laver en strategi, implementerer den, og så er alt godt. Sådan foregår det bare sjældent i virkeligheden. Derfor oplever mange det som en fejl, når implementeringen er svær at få integreret i virksomheden. Men måske kan det, der kan føles som et nederlag, i virkeligheden føre til en vigtig indsigt. Inden vi startede på rapporten, var det vores antagelse, at der var et clash imellem det, man gerne vil have skal ske, og sådan som det i virkeligheden sker, og det fik vi bekræftet, fortæller Frederik Larsen og fortsætter:

“Der er så stor en tradition i modebranchen for at gå at gemme på sine praksisser, fordi man er bange for konkurrence. Heldigvis mærker vi, at folk i stigende grad gerne vil dele, når det kommer til bæredygtighed”.

Den fulde rapport kan fås ved henvendelse til frederik@infuturum.dk.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere