09.03.2021 | Strategi & ledelse
Rapport: Seks modevirksomheders udfordringer og fordele arbejdet med bæredygtighed
Konsulentbureauet In futurum vil med deres seneste forskningsprojekt hjælpe de mindre modevirksomheder i dagligdags-arbejdet med bæredygtighed.
Konsulentbureauet In futurum har netop udgivet en rapport under navnet ’Sustainable Fashion in Action’. Rapporten er resultatet af virksomhedens første forskningsprojekt og er blevet til, fordi der ifølge In futurums to indehavere, Frederik Larsen og Moussa Mchangama, mangler litteratur om, hvordan man som mindre modevirksomhed arbejder med bæredygtighed i praksis i dagligdagen.
Det skriver FashionForum.
In futurum har kigget bagom kulisserne hos seks skandinaviske modebrands - Artikel, Asket, Dedicated, Carcel, Masai og Filippa K - i deres arbejde med bæredygtighed.
De seks brands er blevet interviewet omkring deres forretningsmodel og om blandt andet deres produktions-setup, materialer, produkternes levetid og deres indsats for at minimere overforbrug.
Læs også: Nyt svensk produktionsanlæg skal imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige tekstiler
Netop dét er formålet med rapporten; at se på de forskellige virksomheders udfordringer og fordele i arbejdet med bæredygtighed og ikke mindst komme med en række anbefalinger, som andre virksomheder kan drage nytte af.
“På papiret er det ofte sådan, at man laver en strategi, implementerer den, og så er alt godt. Sådan foregår det bare sjældent i virkeligheden. Derfor oplever mange det som en fejl, når implementeringen er svær at få integreret i virksomheden. Men måske kan det, der kan føles som et nederlag, i virkeligheden føre til en vigtig indsigt. Inden vi startede på rapporten, var det vores antagelse, at der var et clash imellem det, man gerne vil have skal ske, og sådan som det i virkeligheden sker, og det fik vi bekræftet, fortæller Frederik Larsen og fortsætter:
“Der er så stor en tradition i modebranchen for at gå at gemme på sine praksisser, fordi man er bange for konkurrence. Heldigvis mærker vi, at folk i stigende grad gerne vil dele, når det kommer til bæredygtighed”.
Den fulde rapport kan fås ved henvendelse til frederik@infuturum.dk.
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM
Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.
Strategi & ledelse

Telia åbner for salg af brugte mobiler
I et nyt koncept kan forbrugere nu få mulighed for at aflevere og købe brugte mobiler. Konceptet er både en fordel for kunden og kloden, mener direktør.
Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer
BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.
Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber
Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.
Klima, miljø og energi

Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi
Den nye Esbjerg-erklæring, der skal gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter, er en prægtig plan, og den bakkes op af endnu større planer fra EU. Nu skal de bare udføres.
Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling
Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.