20.05.2016 | Klima, miljø og energi
REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening
Indhold fra partner Hvad er dette?
På bare halvandet år har REFOOD mærket nået over 500 erhvervsmedlemmer, og tilslutningen til mærknings-ordningen for fødevare-, hotel- og restaurationsbranchen vokser støt over hele landet.
REFOOD mærket tilbyder medlemmer en platform for viden og inspiration om madspild og genanvendelse. Derud-over skaber REFOOD mærket synlighed af medlemmers grønne indsats over for deres kunder. Og det er faldet i god smag, særligt i København og Aarhus, der tilsammen har 139 medlemmer. Fordelingen af medlemmer henover landsdelene er meget ligelig, set i forhold til indbyggertal. Jylland har 243 medlemmer, Fyn 38 og Sjælland 232. Tætheden af medlemmer er størst i de store byer, hvor der er flest restauranter og kantiner.
Men det er ikke kun i de store byer, at kampen mod madspild finder sted. De grønne ildsjæle er også at finde blandt efterskoler og specialforretninger på landet. ”Som leverandør vil jeg allerhelst sælge den rigtige mængde og give den bedste kundeoplevelse i forhold til smag, kvalitet og pris. Også hvis det betyder, jeg skal anbefale det lille bæger frem for det store ” siger Gorm Truelsen, medstifter af specialforretningen Madselskabet i Silkeborg. Hos Madselskabet er bæredygtighed selve fundamentet i konceptet, og REFOOD mærket hjælper med at sende det signal.
Særligt i Vejle og omegn er der et bemærkelsesværdigt grønt engagement, set i forhold til byens størrelse. Medlemmernes geografiske fordeling viser, at bæredygtighedsfokus ikke kun hører den københavnske og aarhusianske kulturelite til. Det handler om sund økonomisk fornuft og respekt for råvarerne, og det er noget, alle kan forstå.
“Det er et vigtigt signal i kampen mod madspild, når man ser en så massiv opbakning til REFOOD mærket, ” siger medstifter af REFOOD mærket Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad. “Synliggørelsen af indsatsen mod madspild er blevet et vigtigt konkurrenceparameter i det danske erhvervsliv - og noget, som vi kommer til at se meget mere i fremtiden. ”
Med oprettelsen af en forening vil REFOOD mærket åbne muligheden for samarbejde med flere typer af partnere, private aktører såvel som offentlige. Det giver også muligheden for at arbejde i fondsstøttede projekter, både lokalt og nationalt.
”Med etableringen af Sammenslutningen REFOOD mærket styrker vi samarbejdet med medlemmer og nye partne-re gennem deres deltagelse på alle niveauer i foreningen. Vi har nogle spændende projekter i pipeline, som vi glæder os til at gennemføre, så vi kan støtte de køkkenprofessionelle bedst muligt i kampen mod madspild og for øget genanvendelse ” siger Marie Fønss, Project Officer, Daka Denmark, medstifter af REFOOD mærket.
Stiftende generalforsamling afholdes onsdag den 1. juni klokken 16 på Axelborg i København.
Klima, miljø og energi

Vi skal ikke bare have mad i dag, men også i morgen
Henrik Seierø sidder i bestyrelsen for Foreningen REFOOD mærket. Til daglig står han i spidsen for ISS kantinen hos Company House 1 og 2 i Vallensbæk Strand.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Mere end blot et sundt måltid mad
”Et vegetarisk måltid, serveret i en skål, som består af en variation af forskellige grøntsager, korn og kerner, serveret kold”. Sådan lyder den klassiske beskrivelse af den lækre Buddha Bowl.
Indhold fra partner
Medarbejder

Ny fabrikschef på Dakas fabrik i Randers, men kursen er den samme
Gennem årene har Daka i Randers kæmpet med lugtgener i forhold til naboerne. Mange tiltag har været afprøvet med svingende held, indtil der for alvor kom et gennembrud sidste forår, da der blev installeret et nyt lugtforbrændingsanlæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Daka Denmark får bæredygtighedspris af Hedensted Kommune
Hos Daka er man stolt af at modtage Hedensted Kommunes bæredygtighedspris 2020. Prisen uddeles til en virksomhed, der med sit virke på klima- og energiområdet fortjener en anerkendelse.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fælles om at give naturens ressourcer tilbage
Daka udgiver i dag sin bæredygtighedsrapport for 2021. Blandt hovedbudskaberne er at samarbejde og partnerskab er afgørende for at skabe optimal recirkulering, der sikrer, at landbruget og fødevaresektoren får mest muligt ud af naturens ressourcer, hele v
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Internationalt anerkendt markforsøg fejrer 20-års jubilæum
Danmark er et foregangsland på miljømæssig forsvarlig recirkulering af samfundets organiske ressourcer
Indhold fra partner