20.05.2016  |  Klima, miljø og energi

REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening

Indhold fra partner Hvad er dette?

På bare halvandet år har REFOOD mærket nået over 500 erhvervsmedlemmer, og tilslutningen til mærknings-ordningen for fødevare-, hotel- og restaurationsbranchen vokser støt over hele landet.

REFOOD mærket tilbyder medlemmer en platform for viden og inspiration om madspild og genanvendelse. Derud-over skaber REFOOD mærket synlighed af medlemmers grønne indsats over for deres kunder. Og det er faldet i god smag, særligt i København og Aarhus, der tilsammen har 139 medlemmer. Fordelingen af medlemmer henover landsdelene er meget ligelig, set i forhold til indbyggertal. Jylland har 243 medlemmer, Fyn 38 og Sjælland 232. Tætheden af medlemmer er størst i de store byer, hvor der er flest restauranter og kantiner. 
 
Men det er ikke kun i de store byer, at kampen mod madspild finder sted. De grønne ildsjæle er også at finde blandt efterskoler og specialforretninger på landet. ”Som leverandør vil jeg allerhelst sælge den rigtige mængde og give den bedste kundeoplevelse i forhold til smag, kvalitet og pris. Også hvis det betyder, jeg skal anbefale det lille bæger frem for det store ” siger Gorm Truelsen, medstifter af specialforretningen Madselskabet i Silkeborg. Hos Madselskabet er bæredygtighed selve fundamentet i konceptet, og REFOOD mærket hjælper med at sende det signal. 
 
Særligt i Vejle og omegn er der et bemærkelsesværdigt grønt engagement, set i forhold til byens størrelse. Medlemmernes geografiske fordeling viser, at bæredygtighedsfokus ikke kun hører den københavnske og aarhusianske kulturelite til. Det handler om sund økonomisk fornuft og respekt for råvarerne, og det er noget, alle kan forstå.  
 
“Det er et vigtigt signal i kampen mod madspild, når man ser en så massiv opbakning til REFOOD mærket, ” siger medstifter af REFOOD mærket Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad. “Synliggørelsen af indsatsen mod madspild er blevet et vigtigt konkurrenceparameter i det danske erhvervsliv - og noget, som vi kommer til at se meget mere i fremtiden. ”
 
Med oprettelsen af en forening vil REFOOD mærket åbne muligheden for samarbejde med flere typer af partnere, private aktører såvel som offentlige. Det giver også muligheden for at arbejde i fondsstøttede projekter, både lokalt og nationalt. 
 
”Med etableringen af Sammenslutningen REFOOD mærket styrker vi samarbejdet med medlemmer og nye partne-re gennem deres deltagelse på alle niveauer i foreningen. Vi har nogle spændende projekter i pipeline, som vi glæder os til at gennemføre, så vi kan støtte de køkkenprofessionelle bedst muligt i kampen mod madspild og for øget genanvendelse ” siger Marie Fønss, Project Officer, Daka Denmark, medstifter af REFOOD mærket. 
 
Stiftende generalforsamling afholdes onsdag den 1. juni klokken 16 på Axelborg i København. 
 

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vores grønne vision Vi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.     Genanvendelse er vores eksistensgrundlag I Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring genanvend…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere