Rekordmange Coop-butikker donerer julemad

Interessen for julehjælp slår rekord igen i år. For mens mange forventer at skrue lidt op for gavebudgettet i 2023, melder foreningen Stop Spild Lokalt om en stigning på i efterspørgslen af overskudsmad til juleaften.

Den overskydende mad bliver hentet af frivillige fra Stop Spild Lokalt, som derefter udleverer donationerne til de såkaldte Madoaser. Foto: 123rf.com.

18.12.2023

CSR.dk

Hos Coop har rekordmange butikker meldt sig til at donere overskudsmad til økonomisk trængte. 

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

For syvende år i træk samarbejder Coop med organisationen Stop Spild Lokalt. Det betyder, at mad, der ikke er blevet solgt, inden butikkerne holder lukket i helligdagene, doneres.

Samarbejdet er af flere grunde vigtigt for Coop, mener CSR-chef Thomas Roland.

Læs også: NGO vil kåre "årets greenwasher"

”Det hjælper udsatte familier i en tid, hvor de har brug for en ekstra håndsrækning. Fordi Stop Spild Lokalt er til stede over hele landet, kan vi støtte i vores butikkers nærmiljø. Det er vigtigt for os. Og så vinder klimaet på samarbejdet, fordi vi undgår et stort madspild, og fordi varerne ikke skal transporteres over store afstande.”

Rasmus Erichsen, stifter af Stop Spild Lokalt, organiserer hvert år flere tusinde frivillige over hele Danmark, som hjælper med at hente overskudsvarerne i butikkerne og dele dem gratis ud til trængte familier. 

Ifølge hans forudsigelse vil behovet for julehjælp igen i år slå rekord. 

”Behovet for vores hjælp har aldrig været større. Selvom inflationen er faldende, er julen stadig rigtig svær og presset for mange mennesker. Derfor er vi taknemmelige for støtten fra Coop og vores mangeårige samarbejde. Lillejuleaften sidste år delte vi overskudsmad ud til knap 60.000 mennesker, og vi forventer desværre, at endnu flere har brug for hjælp i år,” siger Rasmus Erichsen.

Læs også: Forbrugere overdriver bæredygtige valg: ”Praktik står i vejen for gode intentioner”

Maden hentes i butikkerne af frivillige, der derefter gennemgår maden og udleverer den på lokale udleveringssteder over hele Danmark - de såkaldte Madoaser.

Med forventning om en ekstra travl aften den 23. december har direktør i 365discount og medlem af bestyrelsen i Stop Spild Lokalt, Michael Tilsted, samt administrerende direktør for OK, Michael Løve, meldt sig til at hjælpe med at dele de mange varer ud om aftenen den 23. december i Parken på Østerbro i København.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V