30.09.2022  |  Samfund

Sanistål i partnerskab til gavn for unge med autisme

Sanistål har indgået en partnerskabsaftale med den socialøkonomiske it-virksomhed NordVirk i Aalborg. Aftalen betyder, at Sanistål fremover donerer sit udtjente it-udstyr til NordVirk, som har succes med at hjælpe unge mennesker med autisme tættere på uddannelse og arbejde.

”Jeg er utrolig glad for vores partnerskabsaftale med Sanistål. Det betyder meget for os, at en stor anerkendt dansk virksomhed som Sanistål er med til at bakke vores sociale arbejde op,” siger NordVirks direktør Stepan Lee.

NordVirk er en socialøkonomisk it-virksomhed, der køber og sælger brugt it-udstyr og samtidig tilbyder uddannelses- og arbejdstræningsforløb for unge med autisme og lignende udviklingsforstyrrelser.

Også Sanistål er begejstret for partnerskabet med NordVirk.

”Man kan ikke undgå at blive grebet af NordVirks imponerende arbejde med at give unge med autisme en arbejdsidentitet og få dem tættere på arbejdsmarkedet. Social ansvarlighed ligger dybt i Saniståls DNA, og derfor er vi stolte over, at vi kan støtte en socialøkonomisk virksomhed som NordVirk. Det er tydeligt, at NordVirk gør en kæmpe forskel for de unge mennesker, som de har i arbejdstræning,” siger Gitte Østergaard Futtrup, der er bæredygtighedschef i Sanistål.

Læs også: First-mover i en branche uden bæredygtighedsfokus

Har doneret it-udstyr for 40.000 kr.
Med partnerskabsaftalen vil Sanistål fremover donere sit aflagte it-udstyr til NordVirk. Første portion af bærbare computere til en værdi af omkring 40.000 kr. er blevet leveret. Sanistål regner med et par gange om året at kunne levere tilsvarende mængder af it-udstyr til den socialøkonomiske it-virksomhed.

NordVirk i Aalborg har lige nu 28 unge med autisme i arbejdstræning. De fleste deltager i et treårigt STU-forløb, hvor de som medarbejdere i virksomheden gennemfører en Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, der tager udgangspunkt i den enkelte unges behov og forudsætninger.

Den socialøkonomiske virksomhed er non-profit og alt økonomisk overskud bliver geninvesteret i at skabe uddannelses- og jobmuligheder for unge mennesker med autisme.

- EHS

Denne artikel er en del af temaet I fokus: samarbejde med NGO'er

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere