SEB styrker kvindelige småbønder i Kenya

SEB køber kaffebønnerne fra NGUVU, så virksomheden kan sikre kvindelige småbønder i Kenya flere penge mellem hænderne, faglig udvikling, sundhedsrådgivning og hjælp til familieplanlægning. Derudover får kvindernes børn betalt skolegang.

SEB er med til at styrke Tarasila og andre kaffekvinder i Kenya..

18.06.2018

Sponseret

NGUVU

Kvinder udgør 70 procent af kaffeindustrien i Kenya. Alligevel er det mændene, der skummer fløden og tager det meste af overskuddet, når kaffebønnerne skal sælges.

”Det er kvinderne, der laver det hårde arbejde. Men de er afhængige af en række mellemmænd, der ofte tager det meste af profitten. Det betyder, at de kvindelige småbønder skal arbejde endnu hårdere for at have en chance for at forsørge dem selv og deres børn”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU, som har til formål at styrke udsatte kvinder i Kenya. 

NGUVU handler direkte med de kvindelige småbønder, så de får flere penge mellem hænderne. Derudover er NGUVU med til at sikre, at kvinderne får faglig udvikling, sundhedsrådgivning og hjælp til familieplanlægning. NGUVU sørger desuden for, at kvindernes børn får betalt skolegang

SEB støtter op

Det samfundsansvarlige kaffekoncept er målrettet danske virksomheder, der ønsker at støtte de kvindelige småbønder gennem det daglige kaffeforbrug. Senest har SEB valgt at købe kaffebønnerne fra NGUVU. Kaffen bliver serveret til virksomhedens mange kundemøder.

”Det har haft stor betydning for SEB, at kaffen ikke bare smager virkelig godt. De har lagt stor vægt på, at kaffen også gør godt. De er glade for, at de kan se den konkrete forskel, de bidrager til i Kenya”, fortæller Rune Sandholt og tilføjer:

”Ved siden af kaffen er kort, der viser, hvordan SEB er med til at styrke kvinderne og børnene i Kenya. Det skaber ekstra engagement blandt både medarbejdere og kunder”. 

Kan give børnene en fremtid med muligheder

39-årige Tarasila Kaimenyi er en af de kvinder, SEB nu støtter op om. Hun får tre gange så meget for sine kaffebønner i forhold til tidligere. Derudover får hun kurser, så hun kan optimere kaffehøsten, og hendes børn får betalt skolegang.

”Før kunne jeg vente næste et år med at få betalingen for mine kaffebønner. Prisen var dårlig, og de kunne endda finde på at sige, at jeg kun fik betaling for 75 procent af kaffebønnerne. Resten kunne ikke sælges, fortalte de. Jeg kunne ikke andet end acceptere det, da jeg havde brug for pengene”, fortæller Tarasila.

I dag er Tarasilas liv ændret, og hun er især glad for, at børnene nu går en bedre fremtid i møde. ”Mine tre børn er min store drivkraft. Jeg er taknemmelig for at jeg nu kan give dem et liv med muligheder”.

Læs mere om NGUVU-kaffen

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere