12.12.2016  |  Klima, miljø og energi

Skal Myanmar køre på grøn energi?

I Myanmar har man fået øjnene op for grøn energi. Derfor undersøger regeringen i det asiatiske land nu mulighederne på området samtidig med, at blikket vendes mod dansk know how.

Via et samarbejde mellem den danske ambassade i Myanmar, WWF Verdensnaturfonden og Vestas er Myanmars regering ved at undersøge mulighederne for at lade vedvarende energi være et stigende element i landets fremtidige energisystem.

Læs også: Danmark med i omfattende satsning på grøn energi

”Vi er fra dansk side ikke i tvivl om de mange muligheder, der ligger i Myanmar i disse år. Især er der lige nu mulighed for at skabe en bæredygtig vækst. Myanmar (…) bevæger sig mod en vækstøkonomi med stor fart. Der er mange interesser i landet, og derfor er det et godt match at skabe resultater via samarbejder mellem ngo’er, private virksomheder og diplomatiske kræfter”, siger Peter Lysholt Hansen, der er dansk ambassadør i Myanmar.

”Det er nu, de rigtige valg skal træffes”
WWF Naturfonden har tidligere i år præsenteret en omfattende rapport, der viser, at Myanmars elforsyning kan være baseret på 100 % vedvarende energikilder i 2050. Rapporten peger endvidere på, at den grønne energi vil føre til større jobskabelse og lavere omkostninger for landets økonomi.

”Det er nu, hvor landets energiplaner bliver skrevet, at de rigtige valg skal træffes. Det er afgørende for landets fremtidige bæredygtige udvikling, at den grønne omstilling sker helt fra landets tidligste vækstfase. Vi ved, at det kan lade sig gøre - vi har et godt kendskab til landet og et stort netværk både i de politiske kredse og blandt minoritetsgrupperne”, siger seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden, Trine Glue Doan.

Læs også: Danmark fastholder placering på grønt energiindeks

Den 9. december var Myanmars energiministerium og den danske ambassade værter for en energikonference i Myanmars hovedstad, Nay Pyi Taw. Her mødtes politikere, embedsfolk og danske eksperter fra bl.a. Vestas for at diskutere visionen om mere vedvarende energi i landets energisystemer.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere