15.08.2017  |  Samfund

Tesco siger farvel til engangsplastikposer

Den britiske supermarkedskæde Tesco stopper helt med at tilbyde sine kunder de tynde engangsplastikposer. I stedet skal tage deres egne indkøbsnet med – eller købe en ’Bag for Life’.

Om to uger er det endegyldigt slut med plastikposer i Tescos tusindvis af butikker i hjemmemarkedet i Storbritannien. Kæden har således meddelt, at de tynde engangsposer vil udgå pr. 28. august og blive erstattet af den såkaldte ’Bag of Life’.

Læs også: Nu er der affaldsplast i Dells emballage

’Bag of Life’-posen skal, som navnet antyder, være en mere et langtidsholdbart tilbud til koncernens mange kunder, og er fremstillet af 94 procent genbrugsplast. Den kommer til at koste 10 pence (omkring 80 ører), og indtægterne fra salget skal gå til forskellige velgørende projekter rundt omkring i landet.

Salget af de tynde plastposer var i forvejen faldet betydeligt efter af de blev pålagt en afgift i 2015, men ikke desto mindre sælger Tesco stadig 700 mio. af dem årligt. Den nye kurs vil derfor reducere mængden af plastaffald, der ryger på lossepladsen betragteligt.

Forud for udmeldingen om plastpose-stoppet, har Tesco kørt et 10 ugers forsøg i Aberdeen, Dundee og Norwich, hvor det viste sig, at kunderne købte 25 procent færre plastposer i de butikker, hvor Bag of Life også var en mulighed. Den mere holdbare pose, der i øvrigt er gratis at få erstattet, hvis den går i stykker, har ifølge Tesco vist sig at være et bedre alternativ for mange kunder, netop fordi den kan bruges flere gange.

Initiativet, der også omfatter at Tesco stopper med at bruge engangstransportposer til vin og mere end halverer prisen på den genbrugelige version, får ros fra politisk hold.

”Siden vi introducerede afgiften på 5p (ca. 40 ører, red.) i 2015, er antallet af engangsplastikposer, der bliver taget med hjem, styrtdykket med 83 procent. Jeg sætter pris på at Tesco vil gå et skridt videre og hjælpe deres kunder med at bruge endnu færre plastposer. Skiftet til Bag of Life vil fortsætte med at reducere mængden af affald og booste genbrug, så vi kan efterlade miljøet i en bedre stand end vi fandt det”, siger den britiske miljøminister, Thérèse Coffey, i en pressemeddelelse.

Læs også: Marokko har forbudt plastikposer

Tescos onlinekunder kan stadig vælge engangsposer, når de handler på selskabets hjemmeside, men et (lille) flertal på 57 procent benytter i dag muligheden for posefri levering; en andel som man fra Tescos side vil arbejde på at øge fremover. 

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere