Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden

Den britiske teproducent Twinings har forlænget samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for især unge kvinder i sin forsyningskæde i Indien, hvor underernæring, manglende uddannelse og menneskehandel er dagligdag.

Med det fortsatte partnerskab med Unicef vil Twinings arbejde videre med at forbedre livet for tebønderne i Assam, ikke mindst de som oftest kvindelige plukkere i markerne. Arkivfoto.

05.03.2018

CSR.dk

Staten Assam i det nordøstlige Indien er et af verdens vigtigste områder, når det kommer til fremstilling af te, og industrien er en kæmpe faktor for økonomien i hele regionen. Over halvdelen af Indiens produktion kommer fra staten, og de mange plantager beskæftiger omkring 17 procent af de ca. 32 mio. indbyggere.

Læs også: Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien

Samtidig viser tal, at disse arbejdere, hvoraf langt størstedelen af især plukkerne i markerne kvinder, er blandt de mest marginaliserede grupper i regionen. Næsten halvdelen er hæmmet i deres vækst, i høj grad på grund af underernæring, næsten alle (over 96 procent) er anæmiske, kun få går i skole, og tidlige ægteskaber samt decideret menneskehandel er også udbredt, skriver edie.net.

En af de største internationale aktører, der er til stede i Assam, er det britiske brand Twinings, som siden 2010 har samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for de mange tearbejdere i området. For nylig annoncerede selskabet, at man har forlænget partnerskabet med yderligere fem år, ud fra et ønske om at skabe et bedre liv for arbejderne i sin forsyningskæde, som Twinings’ head of social impact, Celine Gilart, fortæller edie.

Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme

Celine Gilart

Bruger indflydelse til at skabe forandring og opfordre andre
”Vi er ikke den direkte arbejdsgiver for de her mennesker, men vi spiller en stor rolle i deres liv. Det handler om at være ansvarlige, men vi har brug for en bæredygtig, langsigtet forsyningskæde for te i høj kvalitet. Indien er et af de største teproducerende lande i verden, og Assam er den vigtigste region for dyrkningen, og vi har brug for at tiltrække yngre generationer til at arbejde som tebønder”, siger hun til edie og fortsætter:

”Vores arbejde hjælper forsyningskæden og vi kan påvirke dagligdagen og prøve at understøtte forandring i de lokalsamfund, vi sourcer fra. Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, og til at føre bredere samtaler på tværs af industrien og regionen, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme og skabe forandringer selv.”

Partnerskabet fokuserede oprindelig på ernæring og har siden udviklet sig til også at omfatte et fokus på at beskytte piger og unge kvinder mod menneskehandel og børneægteskaber. Senest er man begyndt at arbejde med at få børn og unge til at blive i skolen, samtidig med at man opbygger en form for sundheds- og socialt beskyttelsessystem.

Lokalt samarbejde skal sikre bæredygtighed
En af de vigtige næste faser i programmet handler om at inddrage de lokale myndigheder for at sikre, at arbejderne forbliver beskyttede. Twinings har selv et lille team ’på jorden’ i Assam, som skal sørge for, at selskabets midler bliver brugt hensigtsmæssigt, og her er håbet, at et lokalt samarbejde kan sikre fortsat fremskridt for projektet.

”Vi arbejder nu sammen med lokale ledere, politi og regering for at etablere et støttenetværk og reducere risikoen for menneskehandel og misbrug. Alle projekter skal være bæredygtige, således at tingene ikke vil vende tilbage til hvordan de var før, hvis vi skulle stoppe vores finansiering”, forklarer Celine Gilart over for edie.

Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig te-supply chain

Under sit Sourced with Care-program arbejder Twinings for en halv million arbejdere i den globale teforsyningskæde frem mod 2020, bl.a. gennem et multi-stakeholder-initiativ sammen med virksomheder som Tesco, Marks & Spencer (M&S) og Unilever, der sigter efter at gøre tesektoren i Malawi konkurrencedygtig ved at sikre arbejderne en ordentlig indkomst – leveløn – senest i 2020.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V