04.09.2015  |  Menneskerettigheder

Tyske fodboldklubber taler flygtninges sag

Tyske fodboldklubber spillere hilser flygtningene velkommen og lancerer en række tiltag, der skal lette flygtningenes pressede situation i Tyskland.

En række tyske fodboldklubber går nu i brechen for at hjælpe flygtninge. Således har flere af de mest prominente klubber i Bundesligaen lanceret en række tiltag og kommet med flere udmeldinger, der skal hjælpe landets mange flygtninge. Det skriver Dagbladet Politiken. 

Læs også: Bayern München donerer €1 mio. til Paven

Blandt andet har Werder Bremen udbygget et samarbejde med de lokale myndigheder om tilbud til flygtninge og mindrebemidlede indvandrere. Samtidig gik CSR-chefen for klubben på tysk tv, og forklarede hvorfor:

”Det er vores opgave, at udnytte den magiske kraft, fodbold har”, sagde CSR-chefen i Werder Bremen, Anne-Kathrin Laufmann, til tv-stationen ZDF.

Også storklubben Bayern München er gået aktivt ind i kampen for human behandling af flygtninge.  

Læs også: Fire trends inden for produktbranding med CSR

"FC Bayern ser det som sit sociale ansvar, at hjælpe lidende børn, kvinder og mænd", siger bestyrelsesformand i Bayern München Karl-Heinz Rummenigge. Bayern München har samtidig lovet gratis fodboldtræning og sprogundervisning til nogle af de mange flygtninge, Tyskland huser.

Også blandt landets topspillere er der opbakning at spore. Blandt andet opfordrede de tyske landsholdsspilere Bastian Schweisteiger, Mesut Özil og Jerome Boateng til respekt og åbenhed i et klip lagt ud på YouTube. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere