29.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Bæredygtighed har central rolle i byggeindustrien

Ifølge undersøgelsen "Green Market Study" ser 90 procent af respondenterne bæredygtighed som et nødvendigt grundlag for, at et projekt bliver en succes, hvorfor bæredygtighed i højere grad vinder ind i byggeindustrien.

En tredjedel af den globale CO2-udledning kommer ifølge EU-Kommissionen fra bygninger. Derfor har Rambøll foretaget undersøgelsen ”Green Market Study”, der understøtter innovation og viden om bæredygtig udvikling i bygningssektoren.

Læs også: Ny undersøgelse: Stigende efterspørgsel på certificeret træ

Ifølge undersøgelsen, der omfatter omkring 400 nordiske ejendoms- og bygningseksperter, har bæredygtighed langsomt, men sikkert indtaget en central rolle i byggeindustrien, skriver Dagens Byggeri.

Således ser 90 procent af respondenterne bæredygtighed som et nødvendigt grundlag for, at et projekt bliver en succes.

Bæredygtige bygninger har højere ejendoms- og udlejningsværdi
Sammenlignet med traditionelle bygninger har de bæredygtige af slagsen i gennemsnit 3-5 procent højere ejendoms- og udlejningsværdi, 5-10 procent lavere driftsudgifter og 3-5 procent lavere ledighedsrater.

Derudover er udledning af farlige kemikalier fra byggematerialer, kvalitet af dagslys og kunstigt lys og et godt indeklima de mest markante bidragsydere, når det kommer til sundhed og produktivitet i bygninger.

Bæredygtige bygninger bidrager til sundhed
Ifølge Lars Riemann, der er Executive Director for Byggeri hos Rambøll, påpeger undersøgelsen, at bæredygtighed i højere grad ikke længere ses som alene en klima- og miljømæssig overvejelse:

”Et af de mest markante resultater af undersøgelsen er, at fokus på bæredygtighed i bygninger også bidrager til brugernes sundhed. Dette øger så igen en bygnings kommercielle attraktivitet og økonomiske værdi”, siger han ifølge Dagens Byggeri.

Læs også: Hilton sparer 3,8 milliarder kroner via intern bæredygtighed

Hos Rambøll har man skabt et koncept, der, udover de fysiske aspekter af en bygning, inddrager for eksempel sociale og kulturelle aspekter. Det er blandt andet sket i lyset af EU-Kommissionen vurdering af, at europæerne bruger 90 procent af deres tid indendørs.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere