16.03.2016  |  Supply chain

Vi har et fælles ansvar for at forbedre kaffesektoren

Indhold fra partner Hvad er dette?

I kølvandet på Danwatchs rapport, Bitter Kaffe, samlede DIEH i dag danske virksomheder og organisationer for at afdække de problematikker, som tynger kaffesektoren samt diskutere konkrete behov og løsninger til at forbedre forholdene blandt kaffebønder.

D. 3 marts lancerede Danwatch en afslørende rapport om uacceptable arbejdsforhold i verdens største kaffenation, Brasilien, der står for godt 32 procent af verdens samlede kaffeeksport.

I anerkendelse af problemerne i kaffeproduktionen og med ønsket om at komme et skridt nærmere konkrete mulige løsninger mødtes følgende DIEH medlemmer i dag: Coop, Dansk Supermarked, Reitan, Dagrofa, Fairtrade Mærket, Sociability, CARE, SKI, 3F og Forbrugerrådet Tænk.


Blandt DIEHs medlemmer er der enighed om, at der er behov for at gribe problemstillingerne an fra flere vinkler. De påpeger behovet for at skabe større gennemsigtighed i leverandørkæderne og en tættere relation til leverandører; indkøbere i private og offentlige virksomheder skal være mere bevidste om problematikkerne og deres rolle, når de handler. Sidst men ikke mindst skal der større fokus på at indgå i dialog med relevante aktører på tværs af virksomheder, myndigheder, producenter, fagbevægelse og udviklingsorganisationer for i fællesskab at skabe bedre praksisser på tværs af kaffesektoren.

”Gældsslaveri, børnearbejde, kontraktløse arbejdere, manglende betaling, overarbejde, brug af livsfarlige pesticider og korruption. Listen over problemstillinger, der kendetegner den Brasilianske kaffesektor er lang. For flere af DIEHs medlemmer kaster rapporten lys på velkendte problemstillinger, der er svære at løse alene, som kræver samarbejde og engagement, påpeger Mette Boye, direktør i DIEH.

Et langt sejt træk
De omfattende problemstillinger bliver ikke løst i morgen, men gennem langsigtet samarbejde og opfølgning på konkrete tiltag i samarbejde med danske og internationale aktører. Derfor planlægger DIEH allerede nu et opfølgende møde, hvor der kigges nærmere på aktuelle tiltag og konkrete løsningsmuligheder i samarbejde med danske og internationale virksomheder og organisationer.

”Som samfundsansvarlige virksomheder og organisationer skal vi benytte dokumentationen i Danwatchs rapport til at engagere os yderligere i de konkrete problemstillinger og skabe reelle forbedringer for de mennesker, der plukker vores kaffe”, konkluderer Mette Boye.

Download Danwatch rapport her

Mere fra Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig handel og bæredygtig udvikling. Vi styrker viden og samarbejde om samfundsansvar og bæredygtighed i globale værdikæder, fordi handel skal respektere menneskerettigheder og tage hensyn til miljø og klima. Etisk Handel Danmark står bag videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etis…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere