23.12.2014  |  Kommunikation

Virksomheder må genbruge emballage

Miljøministeren vil have virksomhederne til at genbruge deres emballage og ændrer derfor på de nuværende affaldsregler.

Virksomheder får fremover lov til at tage emballagen fra deres egne produkter retur og genbruge det igen og igen til ny emballage eller nye produkter. Miljøminister Karen Brosbøl ændrer nemlig den nuværende affaldsbekendtgørelse.  

Læs også: Danmark halter efter Sverige i lyskilde-genanvendelse

Tidligere på året gjorde miljøministeren det muligt for virksomheder at tage deres egne produkter retur, når de blev smidt ud, og nu er det også muligt for virksomhederne at genbruge emballagen.

”Hidtil har kommunerne håndteret alt husholdningsaffald i Danmark. Men inden for de sidste par år har flere virksomheder vist interesse for at tage deres produkter og emballage tilbage. Jeg vil ikke spænde ben for initiativer, der både kan spare virksomhederne for udgifter til nye materialer og mindske presset på klodens sparsomme ressourcer. Derfor ændrer jeg nu reglerne, og det bliver spændende at se, hvad der kan komme ud af det”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Indtil videre er det kun kaffekapselsproducenten Nespresso, der tager sine kaffekapsler retur, og på nuværende tidspunkt har ingen andre virksomheder offentliggjort tilbagetrækningsordninger. Men ifølge møbelgiganten Ikea, er det et godt initiativ, både når det kommer til miljø og økonomi.

Læs også: Nespresso vil genanvende kaffekapsler

”Det er et rigtig godt initiativ, og vi har set frem til at få nye regler på det her område. Det giver os bedre mulighed for at genanvende vores egne materialer, når vi laver nye produkter. Vi er meget ambitiøse i forhold til at bruge flere genanvendte materialer og generelt gå mere i retning af en cirkulær økonomi, for det giver både miljømæssig og økonomisk rigtig god mening. Det får vi bedre mulighed for nu, siger Jonas Engberg, miljøchef i Ikea.

Hvis virksomheder ønsker at tilbagetrække deres emballage, skal de melde ordningerne til Miljøstyrelsen, inden de begynder at tage emballagen retur.

De nye affaldsregler træder i kraft omgående.  

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere