04.05.2020 | Medarbejder
Virksomheders sundhedsfremmende initiativer skal frem i lyset
En række forbund og foreninger vil fremme danske virksomheders sundhedsmæssige initiativer gennem en årlig konkurrence. Initiativer, der er særligt vigtige under den nuværende coronakrise, mener parterne.
I en undersøgelse oplyser medarbejdere, at sundhedsfremmende aktiviteter på arbejdspladsen har en positiv indvirkning på deres syn på selve virksomheden.
Med coronavirussen, der stadig fylder på danske arbejdspladser, er der ikke kun ændrede arbejdsvilkår i form af hjemmearbejde, men også sundhedsmæssig inaktivitet.
I en pressemeddelelse melder Forsikring & Pension om flere kolleger i danske virksomheder, der finder nye måder at være aktive på og samtidig at dyrker kollegaskabet og den mentale sundhed digitalt fra hjemmekontorerne.
“Rigtigt mange arbejdspladser er allerede godt i gang med sundhedsarbejdet. Coronakrisen har gjort, at vi har skabt en række nye online tilbud om kollegamotion, og vi kan se, hvordan kolleger finder nye måder at dyrke den fysiske og mentale sundhed sammen på afstand - fra fællestræninger på Skype til kollega-stafetter, hvor man deler billeder på hjemmekontoret med hinanden”, siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidrætsforbund.
Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil
Arbejdet på sundhedsfremmende initiativer i virksomheder går da heller ikke ubemærket hen hos medarbejderne. I en undersøgelse af Norstat er 74 procent overvejende enig eller enig i, at indsatser, der fokuserer på sundhed, har en positiv betydning for deres vurdering af arbejdspladsen. Hertil svarer 42 procent, at deres arbejdsplads har iværksat mindst ét sundhedsinitiativ.
“Alt for mange danskere bliver sygemeldt på grund af stress, skader eller dårlig sundhed. Den udvikling skal vi have bremset både på de offentlige- og private arbejdspladser. Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er elementer, som alle arbejdspladser skal have fokus på. Det skal ses som en investering at have sunde og tilfredse medarbejdere”, siger Karina Ransby, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Sundhed skal belønnes
Sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv, Katrina Feilberg, glæder sig over at næsten halvdelen af de adspurgte i Nortstats undersøgelse svarer, at de er ansat i en virksomhed, der har sundhedsfremmende initiativer.
"Sundhed på arbejdspladsen er ikke kun til gavn og glæde for den enkelte, men er også en gevinst for arbejdspladsen f.eks. i form af bedre trivsel blandt medarbejdere. Selv om der også er plads til forbedringer, er det et flot skridt i den rigtige retning”, siger hun.
De sundhedsinitiativer vil Forsikring & Pension, Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund og Velliv Foreningen, med den årlige konkurrence “Danmarks Sundeste Arbejdspladser - Initiativprisen”, gerne fremme og belyse. Både dem, der er sat i gang før, og under coronakrisen.
Læs også: TrygFonden afsætter 50 mio. kr. til sårbare og udsatte under coronakrisen
Selve prisen uddeles til den arbejdsplads i Danmark, der har iværksat det bedste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. For at fremhæve tiltag for mental sundhed på arbejdspladsen, vil der derudover blive uddelt en særpris til den virksomhed, som har foretaget landets bedste initiativ inden for dette område.
Alle virksomheder kan indstille deres eget sundhedsinitiativ i de respektive regioner og stemme om, hvilken arbejdsplads i hele landet der har sat det bedste sunde initiativ i gang. Hver regionsvinder kåres ud fra antallet af stemmer, de har opnået.
Konkurrencen vil starte i begyndelsen af maj måned, hvor der kan indstilles og stemmes til og med den 18. maj 2020 på konkurrencens hjemmeside.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.