04.05.2020  |  Medarbejder

Virksomheders sundhedsfremmende initiativer skal frem i lyset

En række forbund og foreninger vil fremme danske virksomheders sundhedsmæssige initiativer gennem en årlig konkurrence. Initiativer, der er særligt vigtige under den nuværende coronakrise, mener parterne.

Med coronavirussen, der stadig fylder på danske arbejdspladser, er der ikke kun ændrede arbejdsvilkår i form af hjemmearbejde, men også sundhedsmæssig inaktivitet.

I en pressemeddelelse melder Forsikring & Pension om flere kolleger i danske virksomheder, der finder nye måder at være aktive på og samtidig at dyrker kollegaskabet og den mentale sundhed digitalt fra hjemmekontorerne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Rigtigt mange arbejdspladser er allerede godt i gang med sundhedsarbejdet. Coronakrisen har gjort, at vi har skabt en række nye online tilbud om kollegamotion, og vi kan se, hvordan kolleger finder nye måder at dyrke den fysiske og mentale sundhed sammen på afstand - fra fællestræninger på Skype til kollega-stafetter, hvor man deler billeder på hjemmekontoret med hinanden”, siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Arbejdet på sundhedsfremmende initiativer i virksomheder går da heller ikke ubemærket hen hos medarbejderne. I en undersøgelse af Norstat er 74 procent overvejende enig eller enig i, at indsatser, der fokuserer på sundhed, har en positiv betydning for deres vurdering af arbejdspladsen. Hertil svarer 42 procent, at deres arbejdsplads har iværksat mindst ét sundhedsinitiativ.

“Alt for mange danskere bliver sygemeldt på grund af stress, skader eller dårlig sundhed. Den udvikling skal vi have bremset både på de offentlige- og private arbejdspladser. Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er elementer, som alle arbejdspladser skal have fokus på. Det skal ses som en investering at have sunde og tilfredse medarbejdere”, siger Karina Ransby, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Sundhed skal belønnes
Sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv, Katrina Feilberg, glæder sig over at næsten halvdelen af de adspurgte i Nortstats undersøgelse svarer, at de er ansat i en virksomhed, der har sundhedsfremmende initiativer. 

"Sundhed på arbejdspladsen er ikke kun til gavn og glæde for den enkelte, men er også en gevinst for arbejdspladsen f.eks. i form af bedre trivsel blandt medarbejdere. Selv om der også er plads til forbedringer, er det et flot skridt i den rigtige retning”, siger hun. 

De sundhedsinitiativer vil Forsikring & Pension, Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund og Velliv Foreningen, med den årlige konkurrence “Danmarks Sundeste Arbejdspladser - Initiativprisen”, gerne fremme og belyse. Både dem, der er sat i gang før, og under coronakrisen.

Læs også: TrygFonden afsætter 50 mio. kr. til sårbare og udsatte under coronakrisen

Selve prisen uddeles til den arbejdsplads i Danmark, der har iværksat det bedste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. For at fremhæve tiltag for mental sundhed på arbejdspladsen, vil der derudover blive uddelt en særpris til den virksomhed, som har foretaget landets bedste initiativ inden for dette område. 

Alle virksomheder kan indstille deres eget sundhedsinitiativ i de respektive regioner og stemme om, hvilken arbejdsplads i hele landet der har sat det bedste sunde initiativ i gang. Hver regionsvinder kåres ud fra antallet af stemmer, de har opnået.

Konkurrencen vil starte i begyndelsen af maj måned, hvor der kan indstilles og stemmes til og med den 18. maj 2020 på konkurrencens hjemmeside.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere