06.05.2014  |  Klima, miljø og energi

21 initiativer skal nedbringe energiforbruget

Krav til vinduer og andre byggematerialer, bedre rådgivning og en forbedret energimærkningsordning er blandt de 21 regeringsinitiativer, der skal begrænse energiforbruget i bygninger.

En opgradering af energikravene til vinduer og andre dele af bygningers klimaskærm er blandt de 21 konkrete initiativer som klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen netop har præsenteret.

Initiativerne forventes at kunne reducere energiforbruget til varme i eksisterende bygninger med 35 procent inden 2050 og er en del af regeringens strategi for energirenovering af bygninger.

Rasmus Helveg Petersen betegner energirenoveringsstrategien som den største samlede strategi nogensinde for at reducere forbruget af energi i eksisterende byggeri i Danmark.

”Den er en væsentlig milepæl i vores omstilling til et energieffektivt samfund”, siger klima-, energi- og bygningsministeren og fortsætter:

”Vi sender et vigtigt signal til både bygningsejere og byggeindustrien. Det håber jeg, at branchen vil bruge som grundlag for en langsigtet indsats og investeringer i nye teknologiske løsninger”.  

Energirenoveringsstrategien er blevet til gennem et tæt samarbejde med over 40 organisationer inden for bygge-, energi- og finansieringsbranchen samt en række videninstitutioner.  

Se nærmere på de 21 initiativer 

Fordyb dig i hele energirenoveringsstrategien 

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere