03.08.2021  |  Menneskerettigheder

3 værktøjer sikrer dig ansvarlige tech-investeringer

ESG-orienteret investorer er mere sandsynlige til at investere i tech-virksomheder. Men moderne teknologi kan have en mørk bagside, hvis det bruges på den forkerte måde. Derfor skal investorer holde tungen lige i munden, når de udvælger deres næste tech-investering.

Forrige måned blev to franske tech-virksomheder, Amesys og Nexa Technologies, angivet for at være medskyldige i tortur. Årsagen er, at begge virksomheder har solgt overvågningsudstyr til regeringerne i både Libyen og Egypten.

Det er endnu et eksempel i efterhånden en række, der viser den bagside moderne teknologi også har. Derfor er det vigtigt, at tech-investorer kontrollerer sine investeringer og dets følgevirkninger, hvis de vil undgå at sidde i saksen – fanget mellem ny lovgivning og et voksende dårligt ry. Det skriver magasinet Responsible Investor.

Her kommer 3 gode værktøjer, der hjælper dig med at ESG-kontrollere dine investeringer:

  1. Customer vetting indebærer en grundig undersøgelse af individer eller virksomheder, før du beslutter, om du vil gå videre med et projekt eller en investering. Det kan indebære baggrundsvurderinger og rådgivning fra eksperter og andre stakeholders.
  1. I forbindelse med customer vetting er en end-user due dilligence-analyse et godt næste skridt. Due dilligence dækker over at identificere væsentlige risici for negative indvirkninger og at fokusere på indsatser og ressourcer, hvilket forventes at blive lovpligtigt i EU i løbet af 2021. Med end-user due dilligence kan investorer så sikre dokumentation for, hvem en vare eller service skal leveres til, og hvordan den skal bruges.
  1. I det tilfælde at risici omkring brud på menneskerettigheder bliver fundet ved visse investeringer, kan enhanced due dilligence bidrage med en dybere risikovurdering. Det kan afdække for investorer om tech-virksomheden både ved og viser, hvordan de adresserer de negative konsekvenser, der kan være ved brugen af deres produkt.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere