14.07.2017  |  Klima, miljø og energi

Apple samarbejder med leverandører om grønnere forsyningskæde

Apple arbejder for at gøre forretningen grønnere og det kræver, at forsyningskæden følger med.

For to år siden fik Apple en ny strategi, der handler om at hjælpe virksomhedens største leverandører til at skifte til bæredygtige, vedvarende energiformer, skriver GreenBiz.

Indtil videre har it-giganten formået at få otte partnere med på den grønne omstilling. En af dem er producenten Jabil, der holder til i Tampa i Florida.

Jabil producerer en række komponenter for Apple blandt andet aluminiumhuset til iPhones. I samarbejde med sin store kunde har producenten forpligtiget sig til at omstille alle de Apple-relaterede aktiviteter til at bruge vedvarende energi fra 2018. Det drejer sig om næsten en milliard kilowatt-timer årligt.

”Jabil har i mange år haft en bæredygtighedsstrategi, der handler om at reducere udledningen af kulstof og energiforbruget generelt, samt at sparre på vandressourcerne og genbruge så meget som muligt”, siger Eric Austermann, vice president for socialt og miljømæssigt ansvar i Jabil, til GreenBiz. Han tilføjer:

”Det her partnerskab med Apple er en af måderne, hvorpå vi lever op til vores forpligtigelser”.

Læs også: Asnæsværket siger farvel til kul

Jabils omstilling er indtil videre den største blandt Apples leverandører, men flere andre har indgået aftaler med it-virksomheden. En af dem er emballageproducenten Ibiden, der bliver den første af Apples leverandører i Japan til at omstille alle Apple-relaterede aktiviteter til grøn energi.

Derudover har glasproducenterne Biel Crystal Manufactory og Lens One, trykstøbningsspecialisten Catcher Technology, kompostvirksomheden Solvay, batterifabrikanten Sunwoda samt CM-virksomheden Compal forpligtiget sig til, med Apples hjælp, at gøre leverancen til it-kunden bæredygtig.

Læs også: FedEx og Boeing i samarbejde om ecoDemonstrator

I sidste måned annoncerede Apple planer om at låne én milliard dollars for at finansiere yderligere omstilling til vedvarende energi og energieffektivitet både i egne aktiviteter og i virksomhedens forsyningskæde. Noget af det, der skal investeres i, er Apples mål om at skabe en cirkulær forsyningskæde, hvor de nye produkter udelukkende er fremstillet af vedvarende ressourcer og genbrugte materialer.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere