18.06.2015  |  Kommunikation

Børn samler affald til genbrug: plastiklåg forvandles til mælkekasser

Danmarks Naturfredningsforening (DN), Arla Harmonie og supermarkedskæden Bilka er med ”Brug låget”-kampagnen gået sammen om at lære børn at se affald som en ressource.

I løbet af det første halvår af 2015 er 400.000 skruelåg blevet afleveret i Bilkas 18 varehuse rundt omkring i landet. De er nu konverteret til et tilskud på 50.000 kroner til DN’s årlige affaldsindsamlingskampagne. Penge som skal bruges til at finansiere nogle af de indsamlingssække som bliver delt ud til skoler og daginsitutioner ved næste års kampagne.

De 400.000 skruelåg genanvendes til grønne mælkekasser, mens DN indsamlede 132 ton affald ved hjælp af 100.000 motiverede indsamlere på skoler og daginstitutioner. 

Læs også: Coca Cola lancerer plantebaseret flaske

Hos DN er miljø- og klimadirektør Susanne Herfelt glad for samarbejdet, der sætter fokus på affald som mere end blot skrald.

”Arla og Bilka har med Brug Låget-kampagnen sat fokus på affald som værdifuld ressource. Kampagnen er et fint symbol på omstillingen fra forbrænding af affald til i stedet at genanvende det til nye produkter. Og så har vi fået formidlet det til vores børn, så de får en forståelse for de ressourcer, som de selv skal forvalte, når de bliver voksne”, siger hun.

Læs også: Det første biologiske hus skal bygges i Middelfart

Bilkas direktør Mark Nielsen forklarer da også, at kampagnen har fået et godt rygstød fra skoleklasser, der har lært en del om netop moderne affaldsudvinding.

Vi har haft mange hyggelige besøg af dagplejere, institutioner og skoleklasser, som benyttede sig af muligheden for at aflevere lågene og få en snak om affald og emballage, og hvordan affald udgør en værdi, fordi det kan blive genanvendt til nye ting”, siger han.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere