31.08.2016  |  Samfund

The Body Shop vil bygge biobroer

Kosmetikkæden The Body Shop har lanceret et projekt, hvor man vil gendanne og beskytte 75 millioner kvadratmeter skov i bl.a. Vietnam, ved at oprette såkaldte bio-broer, som forbinder skovområder og genetablerer naturkorridorer i belastede naturområder.

”Hjælp Reggie med at finde kærligheden”

Under den lidt alternative overskrift søsatte den verdensomspændende kosmetikkæde The Body Shop tidligere på sommeren sit hidtil mest ambitiøse, grønne projekt, der er fokuseret på de tropiske skove i Vietnam, Indien og andre lande i regionen.

Læs også: ”Det var på tide at tage et skridt mere”

Her målet at oprette et antal såkaldte bio-broer, der skal forbinde ellers adskilte skovområder og på den måde genetablere naturkorridorer i områder, der ellers er belastede af træfældning eller urbanisering. Det vil gøre det muligt for truede dyrearter at finde hinanden, til glæde for bl.a. Reggie.

Han er nemlig en vietnamesisk stumpnæseabe med adresse i Khe Nuoc Trong-skoven i den nordlige del af landet. Reggie og hans artsfæller bliver ofte udsat for krybskytteri og ender som mad, brugt som pels eller i kinesisk medicin. Dermed tilhører Reggie en af de udsatte dyrearter, der får en chance for at leve i sikkerhed og formere sig, og som The Body Shops kunder kan hjælpe gennem projektet.

Hver kundetransaktion gendanner og beskytter én kvadratmeter levested i skoven, og i alt stiler kampagnen efter at gendanne 75 millioner kvadratmeter skov og beskytte områderne mod udnyttelse, krybskytteri og ikke-bæredygtigt skovbrug. En anden væsentlig del af programmet er at engagere lokalsamfundene til at beskytte bio-bromiljøerne på lang sigt, hvilket skal være med til at hjælpe dem i retning af en mere bæredygtig levevis.

Langsigtet strategi
Bio-broprogrammet er en del af The Body Shops ’Enrich Not Exploit’-projekt, der har til formål at gøre koncernen med de godt 3000 butikker på verdensplan til verdens mest etiske og virkelig bæredygtige globale virksomhed, og forventningerne til satsningen er store.

"Vi ønsker at fokusere på aktiv berigelse af verdens biodiversitet. Disse skovområder i Vietnam er biologiske skattekister, der bliver ødelagt af krybskytteri og ulovlig skovfældning. Bio-broer er en innovativ måde at skabe beskyttede korridorer af biodiversitet på, så den bredere skov kan blomstre op, og dens beboere får mulighed for at yngle og trives. I Vietnam håber vi på at opleve, at truede dyrearter formerer sig inden for 5-10 år”, siger direktør for kampagner og social ansvarlighed hos The Body Shop, Christopher Davis.

Strategien skal ses i lyset af, at The Body Shop indkøber ingredienser fra hele verden, og når man sætter ind for at beskytte den globale biodiversitet, så hjælper det også med at sikre sunde omgivelser for disse ingredienser på lang sigt, samtidig med at man beskytter jorden mod følgerne af eksempelvis klimaforandringer og ulovlig skovrydning.

Læs også: Toyota og WWF i samarbejde om regnskove og klimaforandringer

I det første projekt samarbejder The Body Shop med den internationale bevarelsesorganisation World Land Trust og organisationens partner Viet Nature Conservation Centre, om at beskytte området og dets dyreliv ved hjælp af regelmæssig patruljering og brug af kamerafælder. Viet Nature har også et tæt samarbejde med lokalsamfundet for at opmuntre til bæredygtigt landbrug og brug af skovens ressourcer og med skoler for at fremme involvering. Det andet bio-broprojekt begynder i slutningen af 2016 i Garo-bjergene i Indien, her med Wildlife Trust of India som lokal partner.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere