21.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Case: CBI Danmark valgt til innovativt og bæredygtigt byggeri

Indhold fra partner Hvad er dette?

Små 50 kilometer syd for København sker der store forandringer. I den lille by Karise er et bæredygtigt og selvforsynende økosamfund ved at skyde op af jorden. Permatopia er navnet. Her vil 90 åndbare og økologiske rækkehuse stå klar i slutningen af 2017.

Det store fokus på bæredygtighed har medført en stigende interesse blandt danske boligejere for at energioptimere deres hjem med det formål at udnytte varmen på bedst mulig vis – og samtidig skabe et bedre indeklima. Det er en udvikling, der passer til CBI Danmarks grønne profil.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi blev valgt til opgaven, forklarer Martin H. Green, konstruktør og teknisk rådgiver hos CBI Danmark:

"At det lige blev os, der blev valgt til at stå for opgaven, skyldes nok vores troværdighed og den generelle tillid til vores produkt i markedet. Vi er Nordeuropas største leverandør af papirisolering og har gennem årene opsparet et meget stort vidensniveau på dette område.”

Åndbare, holdbare og fremtidssikrede boliger

Permatopia afspejler fremtidens måde at bygge huse på. Det er miljøvenlige træhuse med et sundt indeklima – bygget af bæredygtige materialer og med ambitionen om at genbruge, hvor det er muligt. Her passer Isocell papirisolering fra CBI Danmark lige ind. Det består af 90% genbrugsmateriale og er kendetegnet ved at være fantastisk til at modvirke fugt og skabe et godt indeklima.

De bæredygtige tanker, der ligger bag Permatopia, stemmer godt overens med CBI Danmarks tilgang til isolering og energioptimering. Derfor var virksomheden fra starten meget interesseret i at bidrage:

"Projektet Permatopia er som skabt til os. Moderne åndbare boliger. Det er vores hjemmebane. Og så er vi specialister i denne type træbyggeri. Så ingen tvivl - det ligger lige til højrebenet for os”, siger Martin H. Green. 

På grund af projektets specielle karakter er det en lærerig proces for CBI Danmark at være involveret i, fortæller Martin H. Green:

”I dette projekt kommer vi helt ind til kernen i det, vi kan - nemlig at bygge åndbare boliger. Processen giver os en masse viden og erfaring, som vi kan tage med os videre. Vi er blevet klogere på os selv og de kvaliteter, vi besidder.”

En øjenåbner inden for grønt boligbyggeri

Foruden rådgivning om isolering bidrager CBI Danmark til Permatopia med materialer i form af papirisolering, træfibermåtter og dampbremser til alle husene i projektet. Det sikrer energioptimerede huse med et minimalt varmespild og et optimalt indeklima.

Resultatet bliver en række åndbare og holdbare boliger, der giver et innovativt bud på fremtidens byggeri:

"Permatopia er et epokegørende projekt og kan blive en øjenåbner for både bygherrer og investorer i forhold til at skabe bæredygtige boliger, som folk gerne vil bo i. Det er et benchmark inden for grønt boligbyggeri og repræsenterer fremtidens byggeri. Hos CBI Danmark er vi naturligvis glade og stolte over at blive valgt til denne opgave”, afslutter Martin H. Green.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere