Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed

26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Carl-Emil Markussen, Niels Dufour og 24 andre markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed – de første af sin slags i Danmark – er klar til at hjælpe virksomheder med at træffe mere bæredygtige valg. Foto: Erhvervsakademi Aarhus..

01.07.2022

CSR.dk

24-årige Carl-Emil Markussen har som en af de første i landet papir på, at han kan hjælpe virksomheder med at udpege grønne initiativer og udfordre produkt- og markedsføringsstrategien.

Han håber, at han med specialet vil komme foran i køen til et job.

”Grøn omstilling er fremtidens konkurrenceparameter. Ved at lære at identificere grønne muligheder og omsætte dem til bæredygtige produkter eller services indenfor salg og markedsføring, vil jeg kunne tilbyde virksomhederne noget, som de virkelig efterspørger,” siger den nyuddannede markedsføringsøkonom med speciale i bæredygtighed.

I denne uge dimitterede han sammen med 25 andre med denne nye uddannelsestitel.

Skulle få kolleger til at tage cyklen
Sit afgangsprojekt lavede Carl-Emil Markussen i samarbejde med Salling Groups CSR-afdeling, hvor han også var i praktik. Her arbejdede han med et cykelevent, der resulterede i at flere Salling-ansatte i dag cykler på arbejde.

”Virksomhederne bliver nødt til at tænke i bæredygtighed image-wise i forhold til f.eks. rekruttering af arbejdskraft og pga. forbrugernes stigende krav til området. Den grønne omstilling er kommet for at blive. Det bliver en del af hverdagen at tænke bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør,” siger Carl-Emil Markussen. Efter sommerferien vil han læse videre til bachelor i international handel og markedsføring. Indtil da arbejder han i Netto-marketingafdelingen i Salling Group. 

Læs også: Masteruddannelse i bæredygtighed blåstemplet i ind- og udland

Efterspurgte kompetencer
Reduktion af CO2 og øget bæredygtighed er afgørende for de danske forbrugere. Og netop her vil de nye markedsføringsøkonomer kunne bidrage. Det siger adjunkt Casper Agerbo fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi mærker hos virksomhederne en efterspørgsel efter medarbejdere, der kan tale med om grønne problemstillinger og som kan udfordre produktstrategier og skubbe virksomhederne i en mere bæredygtig retning. Derfor håber vi, at cirkulær økonomi og bæredygtighed kommer på skemaet som et generelt fag på mange flere uddannelser,” siger han.

Hvad tænker hotelgæster om økologi?
Fra første semester arbejder de studerende med de traditionelle markedsføringsfag, men med afsæt i problemstillinger inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi og ofte i samarbejde med virksomheder og reelle problemstillinger. De studerende lærer om forsyningskæder og om, hvordan virksomheder kan arbejde med FN’s verdensmål.

I gruppeprojekter afdækker de studerende f.eks. for en hotelkæde, hvad deres forbrugere tænker om økologi og bæredygtighed. Svaret kan gøre hotellet klogere på værdien af at tilbyde grønne produkter og services.

Sammenlignet med traditionelle markedsføringsøkonomstuderende har de studerende på bæredygtighedsspecialet 25 timer ekstra per semester.

Specialet påvirker de studerende til en mere bæredygtig adfærd
For en af de nyuddannede 25-årige Niels Dufour har uddannelsen også betyder noget på ultralokalt niveau.

”Specialet er et godt udgangspunkt for at kunne arbejde professionelt med bæredygtighed i virksomheder, men også på det helt nære plan har specialet skubbet til mig og mange af mine medstuderendes adfærd og åbnet vores øjne for, hvorfor det er vigtigt at træffe mere bæredygtige valg,” fortæller han.

Fodboldfans cykler til kamp
Som CSR- og eventpraktikant i den aarhusianske fodboldklub AGF hjalp Niels bl.a. med at få flere fodboldfans til at cykle til kampe. I dag arbejder Niels hos AGF i en projektstilling som eventkoordinator. Til august vil han læse videre til professionsbachelor i sport management. Derefter er det drømmen at være med til at bidrage til den grønne omstilling.

”Bæredygtighed fylder mere og mere i sportsbranchen. Derfor giver det rigtig god mening at jeg nu bedre kan forstå og være med til at håndtere denne komplekse omstilling,” siger han.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V