10.12.2015 | Klima, miljø og energi
Danske virksomheder kan tjene stort på en ambitiøs klimaaftale
Hvis der kommer en ambitiøs klimaaftale ud af COP21, kan det indbringe mange penge for danske virksomheder. I Danmark er vi nemlig blandt de førende inden for udvikling af klimavenlig teknologi.
Danmark eksporterede energiteknologi for 75 milliarder kroner i 2014, hvilket svarer til 12 procent af den samlede danske vareeksport.
Danmark er en af de førende lande inden for udvikling af klimavenlig teknologi. Derfor kan danske virksomheder komme til at tjene stort, hvis COP21 resulterer i en ambitiøs klimaaftale. Det skriver tv2.dk.
Læs også: Klimahån til Danmark i Paris
Danmark eksporterede energiteknologi for 75 milliarder kroner i 2014, hvilket svarer til 12 procent af den samlede danske vareeksport. Men med den rigtige klimaaftale kan det beløb stige til 150 milliarder frem mod 2030, vurderer Dansk Industri.
Hvis der bliver lavet en politisk aftale, så vil danske virksomheder have en betydeligt styrket position. Danske virksomheder er rigtig gode til grøn teknologi, energieffektiviseringer og vedvarende energi, siger direktør i Dansk Industri, Tine Roed til tv2.dk.
Yakov Safir, der ejer solcellevirksomheden Racell med base i Albertslund, følger nøje med i klimaforhandlinger sammen med resten af virksomhedens medarbejdere. Han håber på, at en eventuel energiaftale bliver så stram som mulig. Ifølge Yakov Safir kan det nemlig betyde en tidobling i virksomhedens produktion.
Læs også: Klimaråd: Danmark er ikke førende på grøn omstilling
I det øjeblik det kommer til at indgå i lovgivningen, at bestemte energimål skal opfyldes, når en bygning opføres, så er der næsten ingen ende på, hvor godt, det kan gå for os, siger han til tv2.dk.
COP21 slutter i morgen, fredag.
-SSM
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.