10.12.2015  |  Klima, miljø og energi

Danske virksomheder kan tjene stort på en ambitiøs klimaaftale

Hvis der kommer en ambitiøs klimaaftale ud af COP21, kan det indbringe mange penge for danske virksomheder. I Danmark er vi nemlig blandt de førende inden for udvikling af klimavenlig teknologi.

Danmark er en af de førende lande inden for udvikling af klimavenlig teknologi. Derfor kan danske virksomheder komme til at tjene stort, hvis COP21 resulterer i en ambitiøs klimaaftale. Det skriver tv2.dk.

Læs også: Klimahån til Danmark i Paris

Danmark eksporterede energiteknologi for 75 milliarder kroner i 2014, hvilket svarer til 12 procent af den samlede danske vareeksport. Men med den rigtige klimaaftale kan det beløb stige til 150 milliarder frem mod 2030, vurderer Dansk Industri.

”Hvis der bliver lavet en politisk aftale, så vil danske virksomheder have en betydeligt styrket position. Danske virksomheder er rigtig gode til grøn teknologi, energieffektiviseringer og vedvarende energi”, siger direktør i Dansk Industri, Tine Roed til tv2.dk.

Yakov Safir, der ejer solcellevirksomheden Racell med base i Albertslund, følger nøje med i klimaforhandlinger sammen med resten af virksomhedens medarbejdere. Han håber på, at en eventuel energiaftale bliver så stram som mulig. Ifølge Yakov Safir kan det nemlig betyde en tidobling i virksomhedens produktion.

Læs også: Klimaråd: Danmark er ikke førende på grøn omstilling

”I det øjeblik det kommer til at indgå i lovgivningen, at bestemte energimål skal opfyldes, når en bygning opføres, så er der næsten ingen ende på, hvor godt, det kan gå for os”, siger han til tv2.dk. 

COP21 slutter i morgen, fredag.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere