0 kommentarer" /> Digitalisering udgør stort grønt potentiale, men det udnyttes ikke i høj nok grad, mener eksperter | CSR.dk

01.12.2021  |  Samfund

Digitalisering udgør stort grønt potentiale, men det udnyttes ikke i høj nok grad, mener eksperter

Ifølge regeringens Digitaliseringspartnerskab går vejen til et grønnere Danmark igennem teknologi og digitalisering. Men kun en femtedel af virksomhederne arbejder strategisk med digitalisering, viser undersøgelse.

0 kommentarer

Digitalisering og anvendelse af data er en central forudsætning for fortsat vækst, velstand og grøn omstilling, men det er langt fra alle virksomheder, der har netop digitalisering som en del af deres bæredygtighedsstrategi.

Det viser en ny undersøgelse kaldet ’ IT i praksis®’ foretaget af Rambøll og Dansk IT. Undersøgelsen bygger på data fra de 1.000 største virksomheder i Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Altomteknik.dk

I undersøgelsen fandt man ud af at 46 procent betragter bæredygtighed som en strategisk topprioritet, og 63 procent har inkorporeret bæredygtighed i deres forretningsstrategi.

Alligevel er det kun 21 procent der ser digitaliseringen som en metode til at sende virksomhedens i en grønnere retning.

Læs også: Front­kæm­per for grøn om­stil­ling: Data er alt­af­gø­ren­de, hvis cir­ku­lær øko­no­mi skal opnås

”Der er altså et stort uudnyttet potentiale for danske virksomheder her, som har alt for lidt fokus på potentialerne i ny teknologi, bedre brug af data og digitalisering i den grønne omstilling. For sandheden er, at der i dag er så mange modne teknologier og datadrevne løsninger (f.eks. IoT, sensorer, 3D-print, kunstig intelligens, mm), der kan bruges til både at optimere forretningen og nedbringe den enkelte virksomheds klimaaftryk, men mindst lige så vigtigt til, at Danmark når vores fælles mål om 70 pct. CO2-reduktion inden 2030. Får vi ikke sat turbo på udnyttelsen af digitaliseringen i den grønne omstilling, vil det bremse vores vej til målet,” siger Steen Christensen, direktør i Rambøll Management Consulting.

Ifølge ham skal virksomhederne udveksle data målrettet og sikkert som ét økosystem. Der er brug for at arbejde med data og digitalisering på tværs af sektorer, virksomheder og myndigheder for at kunne udnytte digitaliseringen fuldt ud i den grønne omstilling.

Det er regeringens Digitaliseringspartnerskab enige i. Her fremhæver man nødvendigheden af  at indsamle og anvende langt mere forsynings- og miljødata for at kunne sikre den nødvendige strukturelle omstilling og værdiskabelse.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere