08.12.2022  |  Strategi & ledelse

ESG-rapportering vinder frem: I Europa presser investorerne på

I Europa er det nu 82 procent af virksomheder i KPMG’s globale undersøgelse, der rapporterer om ESG. Det er en stigning på fem procent i forhold til sidste år. Investorers insisteren er med til at drive udviklingen.

Det er blevet mere populært at rapportere om bæredygtighed blandt verdens mange virksomheder. Det viser en ny rapport lavet af KPMG, som er et af verdens største revisionsfirmaer.

ESG-rapporter bliver nu præsenteret af 96 procent af verdens 250 største virksomheder. Og blandt 5800 virksomheder placeret i 58 lande, KPMG har undersøgt, gælder det gennemsnitligt 79 procent. Det skriver Børsen.

Hvor Østasien og Stillehavsområdet formår at indtage en førsteplads med 89 procent af virksomheder, der ESG-rapporterer, kommer Europa nummer to med 82 procent – et tal, der dog er fem procent højere, end det var blot sidste år.

Mens der ikke findes én forklaring på den globale udvikling, tyder det på, at øget regulering såsom CSRD-direktivet fra EU og pres fra investorer især driver udviklingen fremad i Europa.

“Investorerne kan godt se, at der på ESG-området ligger nogle forhold, der er vigtige for at kunne vurdere den langsigtede værdiskabelse i en virksomhed. Dermed flytter investorer sit fokus hen på det, der ikke kun er hardcore finansielle tal, men også på bæredygtighedstallene,” siger Martin Yde Schmidt, der er chef for rapportering og regnskabsrådgivning for KPMG i Danmark til Børsen.

Læs også: Uklare EU-regler hæmmer bæredygtige investeringer

Resultatet er, at også integreret rapporterings popularitet er i fremmarch, så der i stedet for to rapporter, bliver præsenteret én samlet rapport for virksomhedernes finansielle og bæredygtighedsmæssige tal.

Indtil videre er det 14 og 15 procent i henholdsvis Vest- og Østeuropa, der er hoppet med ombord på denne vogn. KPMG skriver i rapporten, at de regner med en stigning i integreret rapportering i kraft af mere regional regulering de kommende år.

Selvom ESG-rapporter vokser i antal betyder det dog ikke, at alle emner får lige stor opmærksomhed. Biodiversitet er endnu kun et fokuspunkt for under 50 procent af alle de undersøgte selskaber, mens under halvdelen af de 5800 virksomheder formår at vurdere også virksomhedens sociale ansvar og virksomhedsledelse udover de klimamæssige konsekvenser.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere