08.12.2022 | Strategi & ledelse
ESG-rapportering vinder frem: I Europa presser investorerne på
I Europa er det nu 82 procent af virksomheder i KPMG’s globale undersøgelse, der rapporterer om ESG. Det er en stigning på fem procent i forhold til sidste år. Investorers insisteren er med til at drive udviklingen.
Dert er ikke alle aspekter af esg, der får lige meget opmærksomhed i virksomhedernes rapporter. Foto: 123RF
Det er blevet mere populært at rapportere om bæredygtighed blandt verdens mange virksomheder. Det viser en ny rapport lavet af KPMG, som er et af verdens største revisionsfirmaer.
ESG-rapporter bliver nu præsenteret af 96 procent af verdens 250 største virksomheder. Og blandt 5800 virksomheder placeret i 58 lande, KPMG har undersøgt, gælder det gennemsnitligt 79 procent. Det skriver Børsen.
Hvor Østasien og Stillehavsområdet formår at indtage en førsteplads med 89 procent af virksomheder, der ESG-rapporterer, kommer Europa nummer to med 82 procent – et tal, der dog er fem procent højere, end det var blot sidste år.
Mens der ikke findes én forklaring på den globale udvikling, tyder det på, at øget regulering såsom CSRD-direktivet fra EU og pres fra investorer især driver udviklingen fremad i Europa.
“Investorerne kan godt se, at der på ESG-området ligger nogle forhold, der er vigtige for at kunne vurdere den langsigtede værdiskabelse i en virksomhed. Dermed flytter investorer sit fokus hen på det, der ikke kun er hardcore finansielle tal, men også på bæredygtighedstallene,” siger Martin Yde Schmidt, der er chef for rapportering og regnskabsrådgivning for KPMG i Danmark til Børsen.
Læs også: Uklare EU-regler hæmmer bæredygtige investeringer
Resultatet er, at også integreret rapporterings popularitet er i fremmarch, så der i stedet for to rapporter, bliver præsenteret én samlet rapport for virksomhedernes finansielle og bæredygtighedsmæssige tal.
Indtil videre er det 14 og 15 procent i henholdsvis Vest- og Østeuropa, der er hoppet med ombord på denne vogn. KPMG skriver i rapporten, at de regner med en stigning i integreret rapportering i kraft af mere regional regulering de kommende år.
Selvom ESG-rapporter vokser i antal betyder det dog ikke, at alle emner får lige stor opmærksomhed. Biodiversitet er endnu kun et fokuspunkt for under 50 procent af alle de undersøgte selskaber, mens under halvdelen af de 5800 virksomheder formår at vurdere også virksomhedens sociale ansvar og virksomhedsledelse udover de klimamæssige konsekvenser.
- KCP
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.