08.12.2022 | Strategi & ledelse
ESG-rapportering vinder frem: I Europa presser investorerne på
I Europa er det nu 82 procent af virksomheder i KPMG’s globale undersøgelse, der rapporterer om ESG. Det er en stigning på fem procent i forhold til sidste år. Investorers insisteren er med til at drive udviklingen.
Dert er ikke alle aspekter af esg, der får lige meget opmærksomhed i virksomhedernes rapporter. Foto: 123RF
Det er blevet mere populært at rapportere om bæredygtighed blandt verdens mange virksomheder. Det viser en ny rapport lavet af KPMG, som er et af verdens største revisionsfirmaer.
ESG-rapporter bliver nu præsenteret af 96 procent af verdens 250 største virksomheder. Og blandt 5800 virksomheder placeret i 58 lande, KPMG har undersøgt, gælder det gennemsnitligt 79 procent. Det skriver Børsen.
Hvor Østasien og Stillehavsområdet formår at indtage en førsteplads med 89 procent af virksomheder, der ESG-rapporterer, kommer Europa nummer to med 82 procent – et tal, der dog er fem procent højere, end det var blot sidste år.
Mens der ikke findes én forklaring på den globale udvikling, tyder det på, at øget regulering såsom CSRD-direktivet fra EU og pres fra investorer især driver udviklingen fremad i Europa.
“Investorerne kan godt se, at der på ESG-området ligger nogle forhold, der er vigtige for at kunne vurdere den langsigtede værdiskabelse i en virksomhed. Dermed flytter investorer sit fokus hen på det, der ikke kun er hardcore finansielle tal, men også på bæredygtighedstallene,” siger Martin Yde Schmidt, der er chef for rapportering og regnskabsrådgivning for KPMG i Danmark til Børsen.
Læs også: Uklare EU-regler hæmmer bæredygtige investeringer
Resultatet er, at også integreret rapporterings popularitet er i fremmarch, så der i stedet for to rapporter, bliver præsenteret én samlet rapport for virksomhedernes finansielle og bæredygtighedsmæssige tal.
Indtil videre er det 14 og 15 procent i henholdsvis Vest- og Østeuropa, der er hoppet med ombord på denne vogn. KPMG skriver i rapporten, at de regner med en stigning i integreret rapportering i kraft af mere regional regulering de kommende år.
Selvom ESG-rapporter vokser i antal betyder det dog ikke, at alle emner får lige stor opmærksomhed. Biodiversitet er endnu kun et fokuspunkt for under 50 procent af alle de undersøgte selskaber, mens under halvdelen af de 5800 virksomheder formår at vurdere også virksomhedens sociale ansvar og virksomhedsledelse udover de klimamæssige konsekvenser.
- KCP
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Nyt EU-projekt skal bringe alternative proteiner i forbrugernes søgelys
Hvordan kan vi udvide antallet af både animalske og plantebaserede proteinkilder til gavn for både klimaet og sundheden? Det sætter EU-projektet LIKE-A-PRO spot på i løbet af de næste 4 år
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal give unge en stemme i biodiversitetskrisen
Med en millionbevilling fra Tuborgfondet vil Danmarks Naturfredningsforening skabe et nyt fællesskab for unge, der ønsker at bremse naturens tilbagegang. Projektet skal understøtte de unges naturdannelse, handlekraft og demokratiske indflydelse på biodiversitetskrisen.
Klima, miljø og energi

Ni bygherrer vil skrive danmarkshistorie med nye boligbyggerier
Kan klimaaftrykket fra nyt byggeri reduceres til en fjerdedel allerede i dag? Det skal ni bygherrer finde svar på, efter at de er blevet udvalgt til at bygge nye boliger med en maksimal klimabelastning på 2,5 kg. CO2 per kvadratmeter.
Klima, miljø og energi

Danmark topper anti-korruptionsliste for femte år i træk
Danmark er i en opgørelse lavet af Transparency International verdens mindst korrupte land – for femte gang i træk. Scoren afspejler dog ikke, at Danmark er et korruptionsfrit land, påpeger formand.
Supply chain

For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi
Selvom vestlige virksomheder har etablerede ambitioner om bæredygtighed, sakker de bagud, når det kommer til at udvikle strategier for sine forsyningskæder.