Et nyt Dansk Energi-netværk, der skal hjælpe med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet, har set dagens lys
"Det er dejligt, at så mange har mod på at dele nogle af de udfordringer, dilemmaer og muligheder, som vi alle sammen møder i arbejdet med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet," siger chefkonsulent i Dansk Energi, der er tovholder for netværket.
Et nyt Dansk Energi-netværk, der skal hjælpe med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet, har set dagens lys. Det skriver Dansk Energi.
Bæredygtigheds- og strategichefer fra et bredt udsnit af Dansk Energis medlemkreds mødtes for nylig mødtes i netværket for første gang.
"Vi er glade for, at vi kan være værter for samtalerne om bæredygtighed i et sektorperspektiv. Det er et uundgåeligt forretningsstrategisk tema, der betinger fremtidens license to operate. Og det er dejligt, at så mange har mod på at dele nogle af de udfordringer, dilemmaer og muligheder, som vi alle sammen møder i arbejdet med at forankre bæredygtighed i strategiarbejdet," sagde Ida Marie Behr, chefkonsulent i Dansk Energi, der sammen med konsulent Frederik Ingvordsen, er tovholder for netværket.
Esben Lanthén, der er managing partner i virksomheden Nordic Sustainability, der har specialiseret sig i at rådgive om krydsfeltet mellem strategi og bæredygtighed, kom med indspark på det første netværksmøde.
"I bliver nødt til at sætte høje, videnskabeligt baserede mål, selvom I ikke ved præcis, hvordan I skal nå dem. Ellers bliver klimakrisen ikke løst. Nuludledning af CO2 vil være et oplagt mål for mange, men en del virksomheder tænker allerede nu et skridt videre ved at tage fat på, hvordan de kan bidrage positivt. Vi skylder som generation på kontoen, så det er måske ikke nok at mitigere sit aftryk," lød hans budskab blandt andet.
Læs også: CSR Agendaen #10 om bæredygtighedsarbejdet i 2022
Han understregede dog også, at omverdenen kan godt tåle at høre, at man ikke er i mål med alt endnu. Og at vi som mennesker og virksomheder aldrig når frem til det ideelle mål.
Christina Blak fra We Love People holdt ligeledes et oplæg, hvor hun belyste udviklingen i arbejdet med at dokumentere bæredygtigheden. Her er begrebet ESG – environment, social, governance – et nøgleord.
"ESG er en ny valuta i virksomhedsledelse. Det er et sprog, vi skal udvikle, og en praksis, vi alle bliver nødt til at tage del i. Udfordringen er, at bæredygtighed er et multifacetteret felt. Men som virksomhed synes jeg, at man skal starte der, hvor man allerede har gang i noget rigtigt, for det er et kæmpe område at give sig i kast med. Vi er alle sammen oppe i fuldt pensum hele tiden," påpegede hun.
De sidste par år har hun beskæftiget sig indgående med landets største virksomheders rapportering inden for ESG – og har blandt andet udarbejdet et barometer, som viser tendenser og fokus i C25-virksomhedernes rapportering på bæredygtighed. For mens det er ledelsen, der driver forandringen i den enkelte virksomhed, er det måltal og dokumentation, der sikrer, at den ønskede forandring sker.
Barometeret viser, at E’et de sidste par år har fået mest opmærksomhed med fx klimaregnskaber og mitigerende adfærd, men at det lige nu er S’et, det sociale i form af mennesker, trivsel mv., der rører på sig i de store koncerner, og at vi kan forvente en større balance mellem E, S og G i fremtiden.
Arbejder du i en virksomhed under Dansk Energi, Wind Denmark eller Dansk Solkraft med bæredygtighed, strategisk bæredygtighedskommunikation eller bæredygtighedsrapportering, og synes du, at dette netværk lyder som noget for dig? Så kontakt Frederik Ingvordsen, fin@danskenergi.dk eller Ida Marie Behr, imb@danskenergi.dk.
- MTN