21.12.2018  |  Samfund

Falck sender de ansattes julegave til børn i Sydamerika

På rigtig mange arbejdspladser får de ansatte en gave af arbejdsgiveren, når julen nærmer sig. Sådan bliver det bare ikke hos Falck i år, da de i stedet vil være ’generøs over for andre’ og donere pengene til børn og familier i Sydamerika.

Indtil i år har Falck-ansatte altid fået en julegave af arbejdsgiveren, men i år bliver det i stedet en velgørenhedsorganisation, som hjælper børn og familier i Sydamerika, der får glæde af Falcks julegavebudget.

Det skriver BT.

Læs også: Ikke meget socialt ansvar i de danske julegaver

Det nye tiltag sker, fordi Falck i år vil markere julen ved at være ’generøs over for andre’, og de donerer derfor 2,6 millioner kroner til organisationen 'Sinergias', som arbejder på at opbygge et bæredygtigt sundhedssystem for op til 6.000 indfødte i et isoleret område af Amazonas-regnskoven i Colombia. I dag lider de af sygdomme, som vil kunne udryddes med adgang til basale sundhedsydelser.

”Julegaven er fra os alle sammen. Det er en ny måde at anerkende det gode arbejde, som vores 32.000 medarbejdere udfører hver time, hver dag, hele året rundt. Det er en gave fra og til os alle sammen”, forklarer Falcks administrerende direktør, Jakob Riis, i en pressemeddelelse.

Medarbejderne er positive
De 2,6 millioner kroner svarer til det beløb, Falck sidste år brugte på at give julegaver til omkring halvdelen af medarbejderne. Når ikke alle medarbejderne fik julegaver førhen, skyldes det, at en del af Falcks medarbejdere er frivillige eller arbejder på deltid.

Ifølge Falcks ledelse har medarbejderne taget positivt imod det nye initiativ - som koster dem en julegave fra arbejdsgiveren.

”Når jeg taler med kollegaer, er det min oplevelse, at skuffelsen over ikke at modtage en mindre julegave hurtigt går væk og i stedet bliver erstattet af stolthed over at kunne hjælpe andre i nød med en donation fra os alle. Jeg håber, at vi alle sammen kan dele denne stolthed”, siger Jakob Riis ifølge BT.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Om det nye tiltag i de kommende år skal blive til en juletradition i virksomheden, melder Falck ikke noget om.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere