02.03.2016  |  Klima, miljø og energi

Her er vinderne af Byggeriets Klimapriser

På fagmessen Byggeri ’16 blev Byggeriets Klimapriser overrakt til tre virksomheder, der med en række nye produkter alle har klimaløsninger og bæredygtigt byggeri som omdrejningspunkt.

Fra den 1. til den 4. marts afholdes 2016-fagmessen for byggevarer, Byggeri ’16, i Fredericia. På messen viser 300 udstillere materialer, værktøj, løsninger og meget mere frem til op mod 30.000 byggefagfolk. Derudover er Byggeriets Klimapriser, som går til danske virksomheder, der tager ansvar og gør en forskel inden for bæredygtigt byggeri, netop blevet uddelt.

Vinderne af de tre priser er Troldtekt a/s, Knauf og iTools i/s, skriver Brancheforeningen Danske Byggecentre i en pressemeddelelse.

Læs også: Byggebranchen vil være bæredygtig

Troldtekt a/s vinder klimaprisen for sin Troldtekt wave – en skulpturel, tredimensionel lofts- og vægbeklædning af træbeton. Forretningsstrategien er baseret på Cradle to Cradle-principperne, der udledes ingen spildevand og produktionsaffald leveres til HedeDanmark.

Knauf vinder energiprisen for Knauf Comfortboard, som er en gipsplade med den egenskab, at den kan optage og afgive varme. Gipspladen regulerer dermed temperaturen i et rum på en energineutral og miljøvenlig måde.

Læs også: Kronprinsen overrækker byggeriets klimapriser

iTools i/s vinder miljøprisen for sin CleanSpace-turbomaske, hvis ergonomiske design uden ledninger og slanger forbedrer komforten for brugerne. Det innovative design samt den åndedrætsaktiverede, lydsvage motor giver brugerne en komfortabel beskyttelse mod støv, gasser og dampe.

Det var Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, der overrakte priserne. Byggeri ’16 er den 17. udgave af fagmessen for byggevarer.

-KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere