18.02.2014  |  Kommunikation

H&M støtter udviklingsprojekter med 180 millioner svenske kroner

Tøjbutikskæden H&M’s bæredygtighedsfond, H&M Conscious Foundation, vil fra februar 2014 og tre år frem støtte globale udviklingsprojekter hos UNICEF, WaterAid og CARE med 180 millioner svenske kroner.

Det er den svenske tøjbutikskæde H&M’s medarbejdere og kunder, som ved en afstemning har bestemt, hvilke organisationer, der skal modtage støtte fra H&M Conscious Foundation.

Læs også: H&Ms medarbejdere og kunder stemmer om velgørenhed

De udvalgte, globale projekter hos UNICEF, WaterAid og CARE har til formål at skabe positive forandringer inden for hvert af de tre fokusområder: uddannelse, rent vand og styrkelse af kvinders rettigheder og muligheder. Der arbejdes med praktiske tiltag og for nye politikker for derved at skabe varige forbedringer.

“Jeg vil gerne rose H&M Conscious Foundation for at vælge at støtte projekter inden for tre områder, der er afgørende inden for bæredygtig udvikling. Donationen kan bidrage til gennembrud inden for alle tre områder”, siger professor Jeffrey D. Sachs, direktør for Earth Institute, Columbia University og rådgiver for FN’s generalsekretær i forbindelse med FN’s udviklingsmål.

Børns udvikling og tidlige uddannelse
Formålet med uddannelsesprogrammet, der drives af UNICEF, er at få børns udvikling og uddannelse på agendaen allerede tidligt i livet, så flere børn kan få det fulde udbytte af deres udviklingsmæssige muligheder.

Målet er, at 73.600 børn fra de mest udsatte grupper inden 2017 vil være involveret i daginstitutionstilbud og dermed være bedre rustet til indlæring i skoleregi. 

“Det nye partnerskab med H&M Conscious Foundation er et vigtigt eksempel på et samarbejde, der vil hjælpe med at mobilisere støtte til at fremme og udnytte børns muligheder og potentiale”, siger Leila Pakkala, UNICEF-direktør for privat fundraising og partnerskaber.

Rent vand og sanitære forhold på skoler
Det globale projekt med fokus på rent vand, der drives af WaterAid, vil ændre livet for 250.000 skolebørn frem mod 2017 ved at sikre deres adgang til rent vand og sanitære forhold.

Projektet vil også søge at influere politikker på nationalt niveau samt advokere for universel adgang til vand og sanitet inden for den nye, globale udviklingsramme.

“Dette unikke partnerskab med H&M Conscious Foundation vil ændre børns liv markant”, siger CEO for WaterAid International, Barbara Frost.

”Ved at sikre, at både piger og drenge har lige muligheder for at blive i skolen og tilegne sig viden i et sikkert og sundt miljø, kan vi give dem mulighed for at udnytte deres potentiale og muliggøre en lovende fremtid. H&M Conscious Foundations midler hjælper os med at arbejde for vores mål om at alle mennesker, overalt i verden skal have rent vand og sanitære forhold i 2030”, siger hun.

Kvinders økonomiske selvstændiggørelse
CARE’s projekt for at skabe positive forandringer har til formål at fokusere på økonomisk selvstændiggørelse af kvinder i fattige samfund.

Desuden er formålet at inspirere og tilbyde rådgivning inden for behovet for ændringer af politikker med henblik på at sikre kvinders fulde deltagelse i alle livets aspekter.

Læs også: H&M vil lancere ny tøjlinje lavet af genbrugsfibre

Målet er, at 100.000 kvinder i udviklingslande inden 2017 skal have adgang til viden, værktøjer, færdigheder eller venturekapital, der gør det muligt for dem at starte eller udvide virksomhed med henblik på at selvstændiggøre dem økonomisk, oplyser H&M i en pressemeddelelse.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere