26.05.2016  |  Samfund

Investorer er vilde med bæredygtige selskaber

Interessen for at investere i bæredygtige virksomheder er stigende, hvilket viser sig på børserne, hvor socialt og miljømæssigt ansvarlige virksomheder klarer sig bedst.

Flere og flere investorer bliver tiltrukket af bæredygtige og samfundsansvarlige virksomheder. Og med god grund. Analyser fra både Nykredit og Nordea Invest viser nemlig, at selskaber, som tager samfundsansvar og er bevidste om bæredygtighed, klarer sig bedre end andre selskaber, skriver Finans.

”Vores analyser viser, at de bæredygtige virksomheder giver et højere afkast end gennemsnittet”, siger Søren Larsen, chef for bæredygtige investeringer i Nykredit, til Finans.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nykredit laver hvert år en analyse af cirka 5.000 selskaber i verden. Selskaberne får point ud fra de såkaldte ESG-kriterier, der står for Environment, Social and Governance, og altså dækker over miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

Den seneste analyse fra 2015 viste tydeligt, at de virksomheder, der fik højest ESG-karakterer, havde dobbelt så højt et afkast som de virksomheder, der fik markant lavere karakterer.

Læs også: Fremtidens forretningsmodel er cirkulær

Hvad der skaber det højere afkast og tiltrækker investorerne, giver Søren Larsen et bud på:

”De er ofte på forkant med de udfordringer, de kan blive udsat for. De er langt fremme i forhold til love og regler, og de har fokus på at forbedre sig på områder, hvor de kan blive kritiseret”, siger han til Finans.

Omvendt er det ærgerligt nyt for selskaber, der ikke er kommet i gang med bæredygtighed: 

»Alle vil gerne skyde penge i selskaber, som er ansvarlige og gør en aktiv indsats for at blive mere bæredygtige. Omvendt må de uansvarlige firmaer sande, at det bliver dyrere for dem at tiltrække kapital,« siger direktør Eric Pedersen fra Nordea Invest.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere