04.11.2019  |  Samfund

Klimapolitiks betydning er fordoblet blandt unge

Ny måling viser, at andelen af danske unge, der mener, at klima er et af de vigtigste politiske emner er fordoblet siden 2018. Dansk Ungdoms Fællesråd mener, at det kalder på målrettet politisk handling. Den 30. oktober præsenterede DUF budskabet til et møde med de nordiske statsministre.

På ét år er andelen af danske unge, der anser klimapolitikken som et af de tre vigtigste politiske emner, fordoblet. Det viser nye tal.

Læs også: Nordiske ministre samarbejder om en grøn bolig- og byggebranche

Meningsmålingen er foretaget af Epinion for Dansk Ungdoms Fællesråd og den viser, at i februar 2018 angav 26 procent af de 16-25-årige, at klima og grøn energi var et af de tre vigtigste landspolitiske områder, som politikerne skulle tage sig af. Nu er tallet steget til 50 procent. Det skriver Ritzau.dk.

Den øgede interesse for klimapolitik kommer ikke bag på Chris Preuss, der er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd.

”Jeg er ikke overrasket. Med Greta Thunberg og ”Fridays For Future” har vi set en engageret ungdomsgeneration, der kræver politisk handling for at bekæmpe klimaforandringerne. Og jeg oplever også blandt DUFs knap 80 medlemsorganisationer, at klimaet fylder mere og mere. Mange er simpelthen blevet politisk vækkede af klima- og miljøkrisen på en måde, som de ikke har været før – det gælder alt fra spejdere og rollespillere til humanitære organisationer” siger Chris Preuss til Ritzau.dk. 

Opfordring til nordiske ledere
Den 30. oktober blev der afholdt dialogmøde i Stockholm mellem de nordiske statsministre og nordiske ungdomsrepræsentanter. De skulle drøfte klimapolitik og Nordisk Ministerråds nye 2030-vision, og her fremlagde Chris Preuss de nye tal.

”Tallene fortæller mig, at danske unge kræver store politiske forandringer – og det kræver klimaudfordringernes omfang også", fortæller Chris Preuss. 

Læs også: Global Compact vil have fat i de unge

Chris Preuss forslog de nordiske statsledere, at de nordiske lande arbejder målrettet på at blive den første region i verden, hvor flyvninger internt i regionen sker på bæredygtigt brændstof. Det mener han, kan give store incitamenter til omstilling i flyindustrien. På samme måde kunne Norden arbejde for at blive den første region, hvor alle fragtskibe skal drives af bæredygtige drivmidler.

“Hvis ikke nutidens generationer løser udfordringen, bliver det fremtidens generationer, som står med udfordringerne. Derfor må vi tage alle værktøjer i brug. Ellers risikerer generationskontrakten at blive revet itu,” siger Chris Preuss til Ritzau.dk.

Stiger i alle grupper
De nye tal viser også, at klimaområdet overhaler sundhed og sygehuse som de vigtigste emner for landets unge. Uddannelse er også mindre vigtigt for de unge end tidligere. Målingen viser også, at klimapolitikken er blevet vigtigere blandt gruppen af danskere over 25 år.

I februar 2018 angav 19 procent af respondenterne over 25 år, at klimaet var et af de tre vigtigste emner. Nu er tallet vokset til hele 35 procent, hvilket kun er overgået af områderne sundhed og sygehuse.

- MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere