12.12.2017  |  Samfund

Kolding slår dørene op for ny fødevarebank

Efter flere måneders hårdt arbejde kunne FødevareBanken i morges slå dørene op til sin nye afdeling i Kolding, hvor frivillige kører ud med frisk overskudsmad til udsatte borgere.

Efter flere måneders arbejde med at etablere FødevareBankens nye afdeling i Kolding, kunne den første kølebil i går morges køre afsted med god og frisk overskudsmad til sociale væresteder, herberger og krisecentre i og omkring Kolding.

Læs også: Wefood redder over 100 tons mad fra madspildsdøden

"Det har været utrolig spændende at starte FødevareBankens gode koncept op her i Kolding, og nu glæder vi os til at komme i gang med det, det virkelig handler om, nemlig at få formidlet god, frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister til organisationer for socialt udsatte", siger driftschef i Kolding, Martin Brink.

Forud for åbningen af den nye afdeling er der blevet arbejdet hårdt på at ansætte folk, finde lokaler, oplære frivillige, finde modtagesteder, indkøbe kølebil og finde fødevaredonorer. Men i går, mandag d. 11. december, var Martin Brink og hans team klar med første levering af overskudsmad.

Store virksomheder donerer mad
Det er virksomheder som blandt andet Arla, Easyfood, Aarstiderne, H&P Frugt og Naturmælk, der leverer mad til FødevareBanken i Kolding.

Det er mad, der ikke har overskredet sidste salgsdato, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og eller skulle have været smidt ud. Det kan for eksempel skyldes produktionsoverskud, fejl på etiketter, beskadiget emballage eller kort holdbarhed.

Modtagerstederne er blandt andet Gademix, som er et socialt værested for unge, Overmarksgården, et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer, og Kolding Krisecenter, som tager hånd om voldsramte kvinder med og uden børn.

Til at begynde med er det planen at koncentrere sig om Kolding, Fredericia og Middelfart. Herefter kommer Esbjerg og byerne på vej dertil og dækningsområdet udvides ned til grænsen og Als.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Om tre år er det meningen, at FødevareBankens afdeling i Kolding skal være fuldt etableret og dækkke hele Region Syd.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere