Kriminelle unge skal hjælpe byggebranchen
Dansk Byggeri vil have de unge til at tage kurser, mens de afsoner deres dom, så de er klar til arbejdsmarkedet, når de bliver løsladt.
Et nyt samarbejde mellem High:five og Dansk Byggeri skal sikre, at unge kriminelle får kvalifikationer inden for håndværk, så de er klar til arbejdsmarkedet, når de bliver løsladt. Det skriver nb-beskæftigelse.dk.
Læs også: Positivt udfald når virksomheder ansætter tidligere straffede
Indsatte unge har i en årrække kunne tage imod kursustilbud inden for håndværk gennem organisationen High:five, der stræber efter at få de unge i arbejde efter endt afsoning. Nu vil arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri hjælpe ved at informere virksomheder om rekrutteringsmulighederne. Dermed kan de unge komme direkte fra fængslerne ind i byggebranchen.
“Vi mangler arbejdskraft i byggeriet, og samtidig tager mange af vores virksomheder et stort socialt ansvar og giver folk en chance til. De får til gengæld superloyale medarbejdere”, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri, til NB-beskæftigelse.
En fordel
Det er Dansk Byggeris ambition, at informere om muligheden for at ansætte de unge via nyhedsbreve og på regionale generalforsamlinger.
“Vi informerer om, at muligheden findes”, siger Louise Pihl til NB-beskæftigelse og konstatere at alle kilder tæller, selvom det ikke vil forløse branchens mangel på arbejdskraft.
Og arbejdsgiverorganisationen ser det som en fordel, at initiativet kommer fra en privat organisation, fordi så risikere man ikke, at der skabes en klientliggørelse, hun.
Stor interesse
High:five oplever både stor interesse for deres kurser i fængslerne og i antallet af virksomheder som vil være med, forklarer Ole Hessel, der er direktør i High:five.
“For 2-3 år siden havde vi 350-400 ansøgere om året. Sidste år var vi helt oppe på 650 ansøgninger fra unge,” fortæller Ole Hessel til NB-beskæftigelse og tilføjer:
”Samtidig stiger mulighederne, for det bliver nemmere og nemmere at få dem i arbejde, så vi har vanskeligt ved at følge med”.
Læs også: Tværfagligt samarbejde skal sikre virksomheder mere arbejdskraft
Og aftalen med Dansk Byggeri glæder organisationen bag kurserne. Det betyder nemlig, at de selv skal bruge mindre tid på at få virksomheder med, fortæller han.
- SN