14.05.2019  |  Klima, miljø og energi

Kunstig intelligens kan sikre bæredygtig vækst over hele verden

Nye tal fra PwC viser, at brugen af kunstig intelligens kan reducere udledningen af drivhusgasser på verdensplan med fire procent frem mod 2030. Samtidig kan AI på verdensplan forbedre BNP med 4,4 procent og skabe 38 millioner nye job.

Kunstig intelligens (AI) kan blive en aktiv spiller i klimakampen. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af revisions- og konsulenthuset PwC, der peger på, at udledningen af drivhusgasser kan reduceres med op til fire procent frem mod 2030, hvis energi-, vand-, landbrugs- og transportsektoren i stigende grad benytter sig af teknologien.

Læs også: Regeringen vil have mere kunstig intelligens - husk etikken, lyder råd

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Når det handler om vores miljø og klima, er der mange, der fokuserer på risikoen ved ikke at gøre noget. Men den nye analyse fra PwC viser, at der et kæmpe økonomisk og miljømæssigt potentiale for både samfund og virksomheder ved at kigge udenfor virksomhedernes egne fire vægge”, siger Chief Environmental Officer i Microsoft, Lucas Joppa.

Udover at reducere udledningen af drivhusgasser kan kunstig intelligens ifølge undersøgelsen således skabe op mod 38 millioner nye job på verdensplan i de fire sektorer og forbedre verdensøkonomien med 4,4 procent frem mod 2030.

Sammen med analysen fra PwC annoncerer Microsoft derfor nu nye planer om at styrke virksomhedens bæredygtighedsindsats. Den nye vision indebærer en såkaldt tech-first tilgang til Microsofts drift, produkter, investeringer i data science og fokus på at skabe globale bæredygtige mål og initiativer.

”Vores nye vision handler om, hvordan bæredygtighed bliver en endnu mere central del af den teknologi, vi udvikler, og hvordan teknologien kan arbejde for et bæredygtigt samfund. Analysen viser med al tydelighed, at potentialet er enormt”, siger Lucas Joppa.

Vil udvikle bæredygtige datacentre
Den nye vision følges op af et såkaldt roadmap, og hvor de konkrete indsatser er beskrevet.

Heri indgår f.eks. ambitionen om at udvikle bæredygtige datacentre og accelerere forskning og research indenfor klima og miljø, eksempelvis ved at lade data og åbne API’er være offentligt tilgængelige. Det sker bl.a. gennem Microsofts AI for Earth-program.

”Omfanget og hastigheden af klimaforandringerne har gjort det helt klart, at vi er nødt til at gøre mere. Og nu lancerer vi vores bidrag”, siger president og Chief Legal Officer i Microsoft, Brad Smith, og fortsætter:

”Vi tager de nødvendige skridt for at bringe orden i vores eget hus, og på samme tid tager vi fat på globale bæredygtighedsudfordringer ved at bringe vores stærkeste kort i spil – nemlig vores medarbejdere og vores teknologi”, siger han i et blogindlæg om den nye bæredygtighedsvision og de konkrete initiativer.

Læs også: Bæredygtighed, cirkulær økonomi og miljø i centrum i Davos

Siden 2012 har Microsoft arbejdet CO2-neutralt med afsæt i en intern CO2-afgift, som er gældende på tværs af den globale forretning. Den nye indsats er således led i en mangeårig og kontinuerlig indsats i arbejdet med vedvarende energikilder og forskning i miljøpåvirkninger.

- JMA

Denne artikel er en del af temaet I fokus: teknologi og bæredygtighed

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere