Lise Kingo: Jeg hylder de ledere, der afviser racisme og intolerance

UN Global Compacts danske direktør, Lise Kingo, er ikke overrasket over de topchefer, der fordømmer diskrimination og vold; de ved at forskellighed og social sammenhæng forbedrer forretningsresultatet.

Virksomhedsledere der støtter op om lighed, menneskerettigheder og ansvarlighed, viser den rette vej, mener Lise Kingo..

28.08.2017

CSR.dk

”Erhvervsledere ved at diversitet og inklusion er vejen frem. Det understøtter vækst og innovation, fører til bedre beslutninger, fremmer medarbejdernes engagement og forbedrer virksomhedens overordnede præstation. Derudover, så ved lederne at deres medarbejdere, kunder og aktionærer forventer det af dem”.

Læs også: MS: Pensionsselskaber bør få bedre indblik i menneskerettigheder

CEO & Executive Director, UN Global Compact, Lise Kingo, kan se frem til at få styrket sin organisation yderligere i de kommende år. Foto: Eva Harpøth Skjoldborg.

Sådan skriver den danske CEO og executive director for UN Global Compact, Lise Kingo, i et blogindlæg på navnkundige Huffington Post, hvor hun adresserer forrige uges uroligheder i forbindelse med demonstrationerne i den amerikanske by Charlottesville.

Med udgangspunkt i den tidligere amerikanske førstedame Eleonor Roosevelts arbejde med udformningen af den universale menneskerettighedserklæring og hendes ”store spørgsmål” om, hvor disse rettigheder begynder.

Lise Kingo tager dette spørgsmål et skridt videre og spørger, hvor virksomhedernes rolle begynder i denne sammenhæng. Hun noterer sig, at den taktik og ideologi, som de hvide højreradikale repræsenterede, er blevet fordømt vidt og bredt af CEOs og forretningsfolk i USA. Samtidig er den manglende afstandtagen fra den amerikanske regering blevet mødt at kritik fra en række erhvervsledere, herunder topchefer fra det nu nedlagte US economic council.

Vigtigt at bidrage til forandring
Udviklingen overrasker imidlertid ikke Kingo, der efter mange år som koncerndirektør i Novo Nordisk indtog chefstolen i UNGC for godt to år siden, og derfor har erfaring med adskillige typer strategier når det kommer til virksomheders håndtering af eksempelvis spørgsmål om menneskers basale rettigheder.

”Jeg hylder de erhvervsledere der både offentligt og privat støtter op om menneskerettighederne ved at afvise racisme og intolerance. Mindst lige så vigtigt, så underviser de også deres publikum i disse emner, samtidig med at de integrerer løsninger med deres forretningsmodeller. I stedet for bare at kritisere, så bidrager de faktisk til den forandring, vi har brug for”, skriver hun.

Læs også: Lego: Virksomheder skal bidrage til beskyttelse af børns rettigheder

Lise Kingo understreger, at ”vi lever i en tid, hvor samfundet forventer, at erhvervslivet gør mere”, og at hendes egen organisation spiller en central rolle i den sammenhæng. Derfor vil UNGC udvide sin kapacitet til at støtte virksomheder over hele verden, som bakker op om menneskerettighederne, og i forlængelse heraf også organisationens 10 generelle principper om såvel menneskerettigheder som arbejdsforhold, miljø og anti-korruption.

For som Lise Kingo bemærker afslutningsvis: ”Vi er alle sammen nødt til at gøre vores del af arbejdet for at forstærke anti-diskrimination og lighed, og at lede som levende svar på dette tidløse spørgsmål”.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online