16.07.2018  |  Medarbejder

NGO skal udbrede socialt ansvar hos danske virksomheder

Code of Care fra Holstebro får nu en støtte på 5,6 millioner kroner fra regeringens satspuljemidler. Pengene skal være med til at udbrede virksomheders sociale ansvar på Sjælland.

Nonprofitorganisationen Code of Care, der arbejder med at få mennesker på kanten ind på arbejdsmarkedet modtager nu støtte fra regeringens satspuljemidler, skriver dagbladet-holsterbro-struer.dk.

Støtten er på 5,6 millioner kroner og skal blandt andet bruges til at udbrede det jyske koncept til andre steder i landet.

Læs også: Folkemøde 2018: Cirkulære iværksættere og socialt ansvar efterlyses

”Det er et stort skulderklap, vi modtager med denne støtte fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er vi meget taknemmelige for, og nu får vi midler til at udbrede konceptet til flere steder i landet”, udtaler formanden for bestyrelsen Lone Østergaard i en pressemeddelelse.

Åbner afdeling på Sjælland  
I dag arbejder nonprofitorganisationen i 12 jyske kommuner, men starter op i København til efteråret.

”Det er rygtedes derovre, at vi kan samle erhvervsledere til at tage et socialt ansvar, og vi har allerede haft flere møder derovre”, fortæller udviklingschef i Code of Care Tommy Wølk.

Code of Care-konceptet samler typisk 20-25 virksomhedsledere, jobcenterledere og forskellige organisationer i ”velfærdsalliancer”, skriver dagbladet-holsterbro-struer.dk.

Tanken er, at de sammen skal finde løsninger på en udfordring i et område - eksempelvis at skabe småjobs til mennesker, der af psykiske, fysiske eller sociale årsager ikke kan varetage et fuldtidsjob.

Code of care-stifteren Peter Nørgaard, glæder sig over den store bevilling. 

”Den energi og arbejdsglæde, en virksomhed opnår ved at inkludere udfordrede mennesker på arbejdspladsen, skulle alle virksomhedsledere opleve. Det giver den højeste grad af employeebranding, loyale medarbejdere og plus på alle bundlinjer”, siger han i en pressemeddelelse.

-JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere