11.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Ny organisation skal kæmpe for grøn transition

En ny organisation skal se på nogle af menneskets største udfordringer og komme med løsningsforslag. Professor ved Aarhus Universitet Steen Hildebrandt blåstempler initiativet og tror på, tiden er moden til ændringer i vores adfærd.

Organisationen Transition World mødes for første gang 16.-17. maj i Helsingør for at se på, hvordan man kan omvende verden til mere bæredygtighed og økonomisk lighed.

Professor ved Aarhus Universitet Steen Hildebrandt anser tiden for at være moden til at gøre noget ved de mange grønne udfordringer, verden står overfor, og hilser derfor organisationen velkommen. Det skriver han i en kronik i ugebladet Mandag Morgen.

Læs også: København og New York deler grønne erfaringer

”Lige nu befinder menneskeheden sig i en periode præget af dybtgående forandringer. Vi skubbes frem af nødvendighed, og vi trækkes frem af muligheder. Det, som skubber os frem, er en voksende systemisk krise, der ses i form af en voldsom fattigdom i verden, skrøbelighed i de finansielle institutioner, klimaforandringer, ressourcemisbrug, stor befolkningstilvækst og voldelige konflikter”, siger han og understreger, at det også indebærer muligheden for at hæve sig over tidligere tider.

Vi fjerner os fra naturen
Steen Hildebrandt mener, det er problematisk, at mennesket har fjernet sig fra naturen, da klimaforandringerne dermed bliver en mere diffus størrelse:

”En af de helt store udfordringer er, at vi mennesker i den industrialiserede del af verden har mistet kontakten med, at vi selv er natur. Vi fornægter naturen, driver rovdrift på den, og dermed graver vi vores egen grav,” siger han.

Læs også: Forskere præsenterer ny metode til udvikling af dansk økologi

Af samme årsag er Transition World-mødet yderst vigtigt, understreger han. For her kan nogle af verdens skarpeste klimahjerner nå til enighed om en strategi for mere bæredygtighed. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere