11.05.2015 | Klima, miljø og energi
Ny organisation skal kæmpe for grøn transition
En ny organisation skal se på nogle af menneskets største udfordringer og komme med løsningsforslag. Professor ved Aarhus Universitet Steen Hildebrandt blåstempler initiativet og tror på, tiden er moden til ændringer i vores adfærd.
Organisationen Transition World mødes for første gang 16.-17. maj i Helsingør for at se på, hvordan man kan omvende verden til mere bæredygtighed og økonomisk lighed.
Professor ved Aarhus Universitet Steen Hildebrandt anser tiden for at være moden til at gøre noget ved de mange grønne udfordringer, verden står overfor, og hilser derfor organisationen velkommen. Det skriver han i en kronik i ugebladet Mandag Morgen.
Læs også: København og New York deler grønne erfaringer
Lige nu befinder menneskeheden sig i en periode præget af dybtgående forandringer. Vi skubbes frem af nødvendighed, og vi trækkes frem af muligheder. Det, som skubber os frem, er en voksende systemisk krise, der ses i form af en voldsom fattigdom i verden, skrøbelighed i de finansielle institutioner, klimaforandringer, ressourcemisbrug, stor befolkningstilvækst og voldelige konflikter, siger han og understreger, at det også indebærer muligheden for at hæve sig over tidligere tider.
Vi fjerner os fra naturen
Steen Hildebrandt mener, det er problematisk, at mennesket har fjernet sig fra naturen, da klimaforandringerne dermed bliver en mere diffus størrelse:
En af de helt store udfordringer er, at vi mennesker i den industrialiserede del af verden har mistet kontakten med, at vi selv er natur. Vi fornægter naturen, driver rovdrift på den, og dermed graver vi vores egen grav, siger han.
Læs også: Forskere præsenterer ny metode til udvikling af dansk økologi
Af samme årsag er Transition World-mødet yderst vigtigt, understreger han. For her kan nogle af verdens skarpeste klimahjerner nå til enighed om en strategi for mere bæredygtighed.
-JPN
Klima, miljø og energi

WWF: Danske pensionsselskaber bidrager til mere CO2
Danske pensionsselskaber investerer fortsat i verdens mest klimabelastende kulselskaber, viser ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. Det er ærgerligt for miljøet men også for pengepungen.
Klima, miljø og energi

Goldman Sachs sætter pengene på grønt
Goldman Sachs afsætter et kolosalt beløb til grønne investeringer rundt om i verden og opdaterer egne miljøpolitikker.
Klima, miljø og energi

Europæiske vindmøller vil storme frem
Med COP21 lige om hjørnet, ruster den europæiske vindmøllesektor sig til at levere mere strøm fra vindmøller. Så meget at det svarer til 16 nye vindmøller hver dag i 15 år.
Klima, miljø og energi

Frankrig dropper dansk deltagelse ved vigtigt klimamøde
Danmark er blevet udelukket fra et formøde forud for klimatopmødet i Paris, COP21. Det bekymrer dog ikke regeringen.
Klima, miljø og energi

Grønne aktier boomer i Kina
Den kinsesiske femårsplan satser massivt på grøn teknologi. Det kan betyde et boom for grøn teknologi og cleantech.
Klima, miljø og energi

FSC vinder pris for bæredygtighed
FSC Danmark vinder fornem pris for at fremme bæredygtigt træindkøb i offentlige