19.01.2023  |  Samfund

Ny service giver svar på virksomheders regelspørgsmål

Bureaukratiet kan være svært at finde rundt i som nyopstartet erhvervsdrivende. I endnu højere grad, hvis dine spørgsmål falder mellem to stole hos myndighederne. Det skal en ny service fra Erhvervsstyrelsen nu lave om på.

Erhvervsstyrelsen har søsat en ny service kaldet ”Én indgang for nye forretningsmodeller”, som man kan finde på Virksomhedsguiden

Servicen er rettet mod alle slags virksomheder og iværksættere, der arbejder med nye forretningsmodeller eller nye teknologier inden for grøn og bæredygtig omstilling, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel eller er i gang med at omstille den forretningsmodel, de har i forvejen.

Formålet er let og hurtigt at kunne give virksomhedsejere indblik i den lovgivning, der gælder for netop dem, da Erhvervsstyrelsen sørger for at koordinere sit svar på tværs af myndighederne, når iværksættere falder mellem to stole. Skulle svaret vise sig at være alt andet end let, vil Erhvervsstyrelsen samtidig samarbejde med de relevante ministerier for at hjælpe virksomhederne vidt muligt på vej.

”Reglerne kan være rigtig svære at sætte sig ind i, når man er iværksætter,” fortæller Rasmus Bjerngaard, der er CEO i Nextfood, og hvis virksomhed sidste år kom i klemme mellem to bureaukratiske stole:

Læs også: Debat om biomasses bæredygtighed bluser op igen

”Lovgivningen om vores produkt handler enten om landbrug eller fødevareservering. Men vi har flyttet fødevareproduktionen ind i restauranten. Det er reglerne ikke lavet til. Havde vi ikke fået svar omkring reglerne, ville vi have stået med risikoen for, at en kontrollant pludselig havde sagt, det må I ikke, og vi måtte lukke vores forretning ned.”  

Selvom man i Dansk Industri helst så, at det overordnet set blev nemmere at være iværksætter i Danmark gennem færre regler, er Sine Linderstrøm, som er fagleder for SMV og iværksætteri, begejstret for tiltaget fra Erhvervsstyrelsen:

”Det skal være så nemt som muligt for virksomheder at få svar om de mange regler, der gælder for virksomheder. Iværksættere er generelt udfordrede, fordi de sjældent har den viden og de kompetencer, der skal til for at få klarhed over reglerne. Derfor er det rigtig godt, at myndighederne hjælper til med en service som denne,” siger hun.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere