Ny service giver svar på virksomheders regelspørgsmål

Bureaukratiet kan være svært at finde rundt i som nyopstartet erhvervsdrivende. I endnu højere grad, hvis dine spørgsmål falder mellem to stole hos myndighederne. Det skal en ny service fra Erhvervsstyrelsen nu lave om på.

Mange nye virksomheder oplever, at lovgivning ikke giver mening for dem, fordi de ikke passer ind i de bureaukratiske rammer. Foto: 123RF.

19.01.2023

CSR.dk

Erhvervsstyrelsen har søsat en ny service kaldet ”Én indgang for nye forretningsmodeller”, som man kan finde på Virksomhedsguiden

Servicen er rettet mod alle slags virksomheder og iværksættere, der arbejder med nye forretningsmodeller eller nye teknologier inden for grøn og bæredygtig omstilling, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel eller er i gang med at omstille den forretningsmodel, de har i forvejen.

Formålet er let og hurtigt at kunne give virksomhedsejere indblik i den lovgivning, der gælder for netop dem, da Erhvervsstyrelsen sørger for at koordinere sit svar på tværs af myndighederne, når iværksættere falder mellem to stole. Skulle svaret vise sig at være alt andet end let, vil Erhvervsstyrelsen samtidig samarbejde med de relevante ministerier for at hjælpe virksomhederne vidt muligt på vej.

”Reglerne kan være rigtig svære at sætte sig ind i, når man er iværksætter,” fortæller Rasmus Bjerngaard, der er CEO i Nextfood, og hvis virksomhed sidste år kom i klemme mellem to bureaukratiske stole:

Læs også: Debat om biomasses bæredygtighed bluser op igen

”Lovgivningen om vores produkt handler enten om landbrug eller fødevareservering. Men vi har flyttet fødevareproduktionen ind i restauranten. Det er reglerne ikke lavet til. Havde vi ikke fået svar omkring reglerne, ville vi have stået med risikoen for, at en kontrollant pludselig havde sagt, det må I ikke, og vi måtte lukke vores forretning ned.”  

Selvom man i Dansk Industri helst så, at det overordnet set blev nemmere at være iværksætter i Danmark gennem færre regler, er Sine Linderstrøm, som er fagleder for SMV og iværksætteri, begejstret for tiltaget fra Erhvervsstyrelsen:

”Det skal være så nemt som muligt for virksomheder at få svar om de mange regler, der gælder for virksomheder. Iværksættere er generelt udfordrede, fordi de sjældent har den viden og de kompetencer, der skal til for at få klarhed over reglerne. Derfor er det rigtig godt, at myndighederne hjælper til med en service som denne,” siger hun.

- KCP

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V