11.12.2014  |  Kommunikation

Penge til kurser om bæredygtigt byggeri

Green Building Council Denmark (DK-GBC) har netop modtaget Rockwool Prisen og 300.000 kroner, som går til udvikling og afholdelse af kursusforløb om bæredygtigt byggeri.

Om Rockwool Prisen

Rockwool Prisen har været uddelt siden 1966.

Prisen er stiftet af Rockwool Danmark for at fremme bestræbelserne på at forbedre det akustiske, termiske og at­mosfæriske indeklima samt fremme udviklingen af dansk byggeri.

Blandt tidligere prismodtagere kan nævnes Egedal Kommune samt den amerikanske arkitekt William McDonough.

Tirsdag den 9. december modtog bæredygtighedsorganisationen Green Building Council Denmark (DK-GBC) Rockwool Prisen på 300.000 kroner. Prisen blev overrakt på DK-GBC’s egen konference, hvor også kriterierne for bæredygtigt byggeri (DGNB) blev offentliggjort.

De 300.000 kroner skal bruges til udvikling og afholdelse af et nyt kursusforløb om bæredygtigt byggeri for landets arkitekt-, konstruktør- og ingeniørstuderende.

Læs også: Certificering for bæredygtigt byggeri på trapperne

”Det er med stolthed, at DK-GBC modtager prisen, fordi det er helt nødvendigt at uddanne den unge generation i bæredygtighed, hvis Danmark i fremtiden skal bevare den grønne førertrøje”, siger Mette Qvist, direktør i DK-GBC, i en pressemeddelelse.

DK-GBC får jævnligt henvendelser fra studerende, som gerne vil have viden om bæredygtigt byggeri og indsigt i de kriterier, man skal opfylde for at DGNB-certificere et byggeri.

”Der er generelt en stigende interesse for bæredygtighed i byggebranchen. Det gælder ikke mindst hos de studerende, som vi ofte får henvendelser fra. Hidtil har det ærgret mig, at vi ikke har haft et tilbud til dem. Det får vi nu med uddannelsen og de offentligt tilgængelige DGNB-kriterier”, fortæller Mette Qvist.

Det er planen, at kurserne for de studerende afholdes i 2015, og DK-GBC forventer at kunne annoncere kurserne i begyndelsen af året.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere