21.09.2017  |  Menneskerettigheder

Regeringer verden over får svært ved at nå 2025-plan om eliminering af børnearbejde

Selvom antallet af børnearbejdere stadig mindskes, er der plads til forbedringer, mener Human Rights Watch, der derfor opfordrer regeringer verden over til at fremskynde deres investeringer i effektive strategier.

Selvom der stadig sker en reducering i antallet af børnearbejdere, så går det for langsomt i disse år, vurderer man hos menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch.

Læs også: Holland vedtager ny lov i kampen mod børnearbejde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I årene mellem 2000 og 2012 gjorde flere regeringer ellers fremskridt med store reduceringer af børnearbejdere, som faldt med en tredjedel fra 250 millioner til 168 millioner.

Nu viser nye statistikker fra International Labour Organization imidlertid, at den positive tendens er gået lidt i stå. Således er antallet at børn i arbejde kun faldet fra 168 millioner til 152 millioner fra 2012 til 2016.

Dermed er der stadig lang vej igen, hvis regeringer verden over skal nå målet om at eliminere børnearbejde inden 2025, vurderer Human Rights Watch.

Regeringerne bør fremskynde effektive strategier
Som et led i at nå 2025-målene opfordrer man fra organisationens side nu regeringer verden over til at fremskynde deres investeringer i effektive strategier.

Ifølge organisationen findes der nemlig flere strategier, der kan være behjælpelige til at nå 2025-målene. En af dem er at få børn i skole. Siden år 2000 har regeringer øget antallet af børn i skoler med 110 millioner, hvilket gør det mindre sandsynligt, at disse ender på arbejdsmarkedet i en alt for tidlig alder.

En anden strategi er anvendelsen af stærke lovrammer. Når regeringer håndhæver love om børnearbejde gennem inspektioner og sanktioner for arbejdsgivere, der udnytter børnearbejde, er der i høj grad en tendens til, at de ansætter færre af disse.

Læs også: Rapport: Tekstilproduktion i Myanmar langt fra fair

En tredje strategi er at yde støtte til fattige familier – dem, der højst sandsynligt vil sende deres børn på arbejde, så de kan være med til at skaffe mad på bordet.

Derfor foreslår Human Rights Watch, at man via overførselsprogrammer giver fattige familier en garanteret månedlig indkomst og lindrer det finansielle pres, der bidrager til børnearbejde. Som et eksempel på dette har man i Marokko bidraget med betalinger på syv dollar om måneden per barn, hvilket har reduceret børnearbejde med en tredjedel.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere