11.05.2016  |  Samfund

Toyota og IUCN sammen i kamp for biodiversitet

Bilfabrikanten Toyota har indgået et partnerskab med den internationale union for naturbevarelse, IUCN, der skal øge kendskabet til de mange trusler mod den globale biodiversitet.

Dyre- og plantearter bliver udryddet i et rekordhøjt tempo overalt på Jorden, og millioner af mennesker risikerer at få ødelagt deres livsgrundlag, hvis udviklingen fortsætter.

På den baggrund har to ganske forskellige parter indgået et samarbejde, der skal gøre opmærksom på trusselsbilledet for både dyr og mennesker. Den japanske bilgigant Toyota og den internationale union for naturbevarelse, IUCN (International Union for Conservation of Nature), har således annonceret et femårigt partnerskab, med det formål at øge kendskabet til truslerne mod biodiversitet på verdensplan.

Læs også: 15 trends der vil påvirke verdens erhvervsliv

Ifølge IUCN befinder mere end 28.000 arter sig i risikozonen i forhold til udryddelse, og mange af disse er centrale elementer i fødekæden for millioner af mennesker verden over. Partnerskabet vil derfor skabe en større forståelse for, hvordan status egentlig er for de arter, som vores egen overlevelse i større eller mindre grad afhænger af.

Det skal konkret ske vil at skaffe midler til udvide rækkevidden af og det generelle kendskab til den såkaldte IUCN Red List of Threatened Species, der over årene har bedømt lige knap 80.000 arter og deres livsgrundlag, og som sådan er blevet et vigtig og anerkendt redskab for NGO’er, stater, virksomheder, videnskabelige institutioner og andre organisationer i arbejdet med konservering og naturbeskyttelse.

En fremtid i harmoni med naturen
Det tal vil man gerne fordoble til 160.000 frem mod 2020, og her spiller aftalen med Toyota en vigtig rolle. Som en del af sin Environmental Challenge 2050 vil den store bilproducent således bidrage med 1,2 mio. dollars (knap 8 mio. kr.) alene i år, hvilket naturligvis vækker glæde hos IUCN.

”Toyotas miljømålsætning adresserer ikke kun klimaforandringer, men også biodiversitet. Det er to sider af samme mønt, der ikke kan håndteres separat. Med tilskuddet fra Toyota kan vores Red List-forskere tage et stort skridt i retning af at nå vores mål for 2020. Ligeledes vil det også hjælpe IUCN i vores arbejde med at understøtte opfyldelsen af FN’s bæredygtighedsmål, specielt det relateret til bekæmpelse af sult”, siger IUCN’s danske generalsekretær, Inger Andersen, i en pressemeddelelse.

Fra Toyotas side understreger vicepræsident Didier Leroy, at man er meget bevidst om vigtigheden af biodiversitet i bæredygtighedssammenhæng og i forhold til at sikre eksistensgrundlaget for store dele af verdensbefolkning. Derfor er man glad for samarbejdet med IUCN, hvorigennem de to parter sammen kan ”tage endnu et skridt i retning af at etablere et fremtidigt samfund i harmoni med naturen”.

Læs også: Godt gang i hybridbilsalget

Konkret sigter Toyota via sit miljøprogram efter at ’reducere de negative virkninger associeret med biler til så tæt på nul som muligt’, samtidig med at man vil gøre en ’positiv forskel for samfundet’. Det skal ske gennem flere donationer og samarbejdsaftaler med organisationer, der arbejder for naturbevarelse og -genopretning på verdensplan.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere