Undersøgelse: Coronaforbrugeren skærper krav til verdens detailhandlere
I 2022 skal kerneværdier, en streamlinet købsoplevelse og bæredygtige initiativer være i højsædet for verdens detailhandlere. Det konkluderer en undersøgelse, der har adspurgt over 10.000 internationale forbrugere om deres købsvaner i en coronapræget tid.
Coronakrisen har ikke budt forbrugeren for lidt. Nedlukninger, restriktioner, hjemmearbejde og karantæne har ikke kun ændret samfundet, men også forbrugernes shoppevaner.
Det viser en ny global undersøgelse, som IBM har udarbejdet i samarbejde med National Retail Federation. Undersøgelsen, der omfatter svar fra over 19.000 forbrugere, tager pulsen på forbrugernes præferencer inden for bæredygtighed og købsadfærd, og hvordan det har ændret sig siden coronakrisen tog fat i 2020.
Læs også: Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden
Blandt andet viser undersøgelsen, som omfatter svar fra over 19.000 respondenter, at forbrugeren ikke længere ser på den online og fysiske shoppingoplevelse som to forskellige købskanaler. Virksomhederne skal i høj grad forbinde og kombinere de to kanaler i et koncept, som undersøgelsen kalder hybrid-shopping.
Hele 27 procent af de adspurgte svarer, at denne shoppeform er deres foretrukne. Det er dog stadig butikker, der ligger øverst på listen med 72 procent, som foretrækker den fysiske oplevelse.
”Selvom mange af forbrugerne i undersøgelsen stadig prioriterer den fysiske shoppingoplevelse, forventer de samtidig at kunne skræddersy deres egen måde at gøre tingene på. Vi mener, at den her hybride shoppeform er et fundamental skift i forbrugeradfærd”, siger Mark Matheew, vicepræsident hos National Retail Federations analyse-afdeling.
Corona sætter fokus på klimaet
Samtidig viser undersøgelsen, at pandemien har resulteret i et skift, når bæredygtighed og etisk forbrug kommer på bordet. Her svarer 44 procent af de adspurgte blandt andet, at de vælger produkter og brands, som stemmer overens med deres egne værdier.
Læs også: Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet
Hele 62 procent af forbrugerne er derudover villige til at ændre købsadfærd, hvis det kan mindske deres klimaaftryk. Til sammenligning svarede 52 procent af respondenterne det samme i 2020. Undersøgelsen påpeger dog en diskrepans mellem intention og handling – kun 31 procent svarer nemlig, at deres seneste indkøbstur bestod primært eller mest af bæredygtige produkter.
”Over det seneste år viser undersøgelsen, at bæredygtighed er blevet vigtigere for forbrugeren, men, at der samtidig mangler handling bag de gode intentioner. Vi mener det er fordi, der mangler ordentlig information i købsprocessen, og det er efterhånden blevet essentielt, at detailhandlere konkret demonstrerer deres bæredygtige tiltag, og hvilke muligheder det giver kunden”, siger Luq Niazi, global managing director hos IBM Consumer Industries.
- HCL