17.01.2022 | Samfund
Undersøgelse: Coronaforbrugeren skærper krav til verdens detailhandlere
I 2022 skal kerneværdier, en streamlinet købsoplevelse og bæredygtige initiativer være i højsædet for verdens detailhandlere. Det konkluderer en undersøgelse, der har adspurgt over 10.000 internationale forbrugere om deres købsvaner i en coronapræget tid.
En ny undersøgelse stigende forbrugerpræferencer inden for bæredygtighed og indkøbsrejser på tværs af digitale og fysiske kanaler. Arkivfoto.
Coronakrisen har ikke budt forbrugeren for lidt. Nedlukninger, restriktioner, hjemmearbejde og karantæne har ikke kun ændret samfundet, men også forbrugernes shoppevaner.
Det viser en ny global undersøgelse, som IBM har udarbejdet i samarbejde med National Retail Federation. Undersøgelsen, der omfatter svar fra over 19.000 forbrugere, tager pulsen på forbrugernes præferencer inden for bæredygtighed og købsadfærd, og hvordan det har ændret sig siden coronakrisen tog fat i 2020.
Læs også: Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden
Blandt andet viser undersøgelsen, som omfatter svar fra over 19.000 respondenter, at forbrugeren ikke længere ser på den online og fysiske shoppingoplevelse som to forskellige købskanaler. Virksomhederne skal i høj grad forbinde og kombinere de to kanaler i et koncept, som undersøgelsen kalder hybrid-shopping.
Hele 27 procent af de adspurgte svarer, at denne shoppeform er deres foretrukne. Det er dog stadig butikker, der ligger øverst på listen med 72 procent, som foretrækker den fysiske oplevelse.
”Selvom mange af forbrugerne i undersøgelsen stadig prioriterer den fysiske shoppingoplevelse, forventer de samtidig at kunne skræddersy deres egen måde at gøre tingene på. Vi mener, at den her hybride shoppeform er et fundamental skift i forbrugeradfærd”, siger Mark Matheew, vicepræsident hos National Retail Federations analyse-afdeling.
Corona sætter fokus på klimaet
Samtidig viser undersøgelsen, at pandemien har resulteret i et skift, når bæredygtighed og etisk forbrug kommer på bordet. Her svarer 44 procent af de adspurgte blandt andet, at de vælger produkter og brands, som stemmer overens med deres egne værdier.
Læs også: Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet
Hele 62 procent af forbrugerne er derudover villige til at ændre købsadfærd, hvis det kan mindske deres klimaaftryk. Til sammenligning svarede 52 procent af respondenterne det samme i 2020. Undersøgelsen påpeger dog en diskrepans mellem intention og handling – kun 31 procent svarer nemlig, at deres seneste indkøbstur bestod primært eller mest af bæredygtige produkter.
”Over det seneste år viser undersøgelsen, at bæredygtighed er blevet vigtigere for forbrugeren, men, at der samtidig mangler handling bag de gode intentioner. Vi mener det er fordi, der mangler ordentlig information i købsprocessen, og det er efterhånden blevet essentielt, at detailhandlere konkret demonstrerer deres bæredygtige tiltag, og hvilke muligheder det giver kunden”, siger Luq Niazi, global managing director hos IBM Consumer Industries.
- HCL
Klima, miljø og energi

Rapport: Industrien kan spare energiudgifter i milliardklassen
Selvom danske industrivirksomheder generelt er blevet mere energieffektive, er der fortsat et stort potentiale for at udnytte energien bedre, viser ny rapport fra IDA.
Klima, miljø og energi

Synergi lancerer ny kampagne: Energieffektivitet gør Danmark grønnere hurtigere
Direktør Katrine Bjerre håber, at kampagnen kan være med til at åbne de politiske beslutningstageres øjne for nødvendigheden af et effektivt energiforbrug, hvis vi skal nå vores klimamål.
Kommunikation

EU-regulatorer ser øget risiko for greenwashing hos banker
At finansielle institutioner som banker begår greenwashing bliver kun en mere og mere aktuel risiko. Det viser nye rapporter fra EU.
Klima, miljø og energi

God smag: Den enes kødaffald bliver nu den andens super-produkt
I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.
Medarbejder

Amazon-ansatte protesterer over virksomhedens klimaindsats
Over 1000 ansatte i logistikvirksomheden udtrykte onsdag deres utilfredshed over arbejdsforhold og den foreløbige indsats for at nå klimamålene.
Klima, miljø og energi

Debat: Danmarks udledning i udlandet skal med i CO2-regnskabet
I Danmark bør man medtage den udledning, der sker i udlandet, når man udregner det nationale CO2-regnskab. Det skriver alliancen Broen til Fremtiden i et debatindlæg.