Vestas og Dong ligger højt på liste over verdens grønneste virksomheder

En ny rapport kårer de 200 mest grønne virksomheder på verdensplan – virksomheder, som samtidig skal være børsnoterede. Højt på listen ligger bl.a. danske Vestas og Dong Energy.

Vestas ligger nummer syv på listen over de grønneste virksomheder i verden. Her ses Vestas vindmøllepark i Macarthur i Australien. Foto: Vestas Wind..

17.08.2016

CSR.dk

Om rapporten, der er udarbejdet af non-profit organisationen As You Sow og researchvirksomheden Corporate Knights, og den tilhørende liste udtaler administrerende direktør hos As You Sow, Andrew Behar, til The Guardian:

”Vores intention med Clean 200 er af starte en samtale, der definerer, hvordan virksomheder vil og kan være en del af fremtiden med ren energi. Clean 200 vender karbon-boblen på vrangen. Listen er langt fra perfekt, men den begynder at vise, hvordan det er muligt accelerere og udnytte den største overgang inden for energi siden den industrielle revolution”.

To danske virksomheder på listen
For overhovedet at blive taget i betragtning som virksomhed, er det et krav, at man har en markedsværdi på mindst en milliard dollar (ca. 6,6 mia. kr.), og at man er børsnoteret. Derudover skal virksomheden også generere mindst ti procent af indtægterne fra rene energikilder.

Mere end 70 af virksomhederne på Carbon Clean 200-listen får deres indtægter fra ren energi, viser rangeringerne.

En stor del af virksomhederne kommer fra Kina (66), USA (40) og Japan (20). Derudover figurerer to danske virksomheder højt på listen – Vestas Wind som nummer syv og Dong Energy som nummer 11.

På førstepladsen ligger Toyota Motor Company efterfulgt af Siemens som nummer to, mens Johnson Controls snupper tredjepladsen.

Eksklusion af mindre grønne virksomheder
Listen med de 200 navne udelukker blandt andet alle olie- og gasselskaber samt forsyningsselskaber, som genererer mindre end 50 procent af deres strøm fra vedvarende energikilder, oplyser The Guardian.

Læs også: Virksomheder skal tage ansvar for at få succes

Det er planen, at listen skal opdateres hvert kvartal. Som et modstykke til Carbon Clean 200 findes Carbon Underground 200, som rangerer virksomheder, der gør brug af fossile brændstoffer.

- KLZ

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V