17.08.2016  |  Samfund

Vestas og Dong ligger højt på liste over verdens grønneste virksomheder

En ny rapport kårer de 200 mest grønne virksomheder på verdensplan – virksomheder, som samtidig skal være børsnoterede. Højt på listen ligger bl.a. danske Vestas og Dong Energy.

I en netop offentliggjort rapport, som går under navnet ’Carbon Clean 200’, rangeres verdens 200 mest grønne virksomheder bedømt af Bloomberg New Energy Finance.

Læs også: Mange virksomheder har ikke styr på konfliktmineraler

Om rapporten, der er udarbejdet af non-profit organisationen As You Sow og researchvirksomheden Corporate Knights, og den tilhørende liste udtaler administrerende direktør hos As You Sow, Andrew Behar, til The Guardian:

”Vores intention med Clean 200 er af starte en samtale, der definerer, hvordan virksomheder vil og kan være en del af fremtiden med ren energi. Clean 200 vender karbon-boblen på vrangen. Listen er langt fra perfekt, men den begynder at vise, hvordan det er muligt accelerere og udnytte den største overgang inden for energi siden den industrielle revolution”.

To danske virksomheder på listen
For overhovedet at blive taget i betragtning som virksomhed, er det et krav, at man har en markedsværdi på mindst en milliard dollar (ca. 6,6 mia. kr.), og at man er børsnoteret. Derudover skal virksomheden også generere mindst ti procent af indtægterne fra rene energikilder.

Mere end 70 af virksomhederne på Carbon Clean 200-listen får deres indtægter fra ren energi, viser rangeringerne.

En stor del af virksomhederne kommer fra Kina (66), USA (40) og Japan (20). Derudover figurerer to danske virksomheder højt på listen – Vestas Wind som nummer syv og Dong Energy som nummer 11.

På førstepladsen ligger Toyota Motor Company efterfulgt af Siemens som nummer to, mens Johnson Controls snupper tredjepladsen.

Eksklusion af mindre grønne virksomheder
Listen med de 200 navne udelukker blandt andet alle olie- og gasselskaber samt forsyningsselskaber, som genererer mindre end 50 procent af deres strøm fra vedvarende energikilder, oplyser The Guardian.

Læs også: Virksomheder skal tage ansvar for at få succes

Det er planen, at listen skal opdateres hvert kvartal. Som et modstykke til Carbon Clean 200 findes Carbon Underground 200, som rangerer virksomheder, der gør brug af fossile brændstoffer.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere