24.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Volkswagen sætter ind mod miljøpåvirkninger

Hos Volkswagen er man gået ind i kampen mod at reducere sin produktions miljømæssige fodaftryk. Inden 2025 skal det reduceres med næsten 50 procent.

Hos Volkswagen har man sat sig nye og ambitiøse mål for at reducere produktionens miljømæssige påvirkning.

Læs også: Cirkulært potentiale for genrbug i bilskrotning

Således kunne Thomas Ulbrich, der er medlem af Brand Board of Management, annoncere, at Volkswagens køretøjer og komponenter i 2025 skal produceres på en måde, der er 45 procent mere miljøvenlig end i 2010:

”Vi har allerede nu nået vores miljømål i forhold til at producere vores køretøjer 25 procent mere bæredygtige, selvom vi havde fastsat en dato i 2018. Derfor vil vi nu reducere miljøpåvirkningen med yderligere 20 procent inden 2025”, siger han.

Nyt program for miljømæssig og bæredygtig produktion
Volkswagens klimamål udspringer af koncernens Think Blue Factory-program, som startede i 2010. I forbindelse med dette har Volkswagen nu lanceret det første program for miljømæssig og bæredygtig produktion.

Her skal 5.300 tiltag reducere emissioner og gøre brugen af ressourcer mere effektiv. Derudover er 16 eksisterende farvefabrikker blevet optimeret, og deres belastning af energiforbruget uden for produktionstider faldt med gennemsnitligt 15 procent.

Otte internationale steder har fået 100 procent af deres strøm leveret fra vedvarende energikilder siden programmets start. Takket være et lavere forbrug har miljøprogrammet allerede sparet mere end 975 millioner kroner i produktionsomkostninger over hele verden over en periode på seks år.

Vil imødekomme FN's bæredygtige udviklingsmål
Med målene mod en reducering af produkternes miljømæssige påvirkning forsøger Volkswagen at imødekomme FN's bæredygtige udviklingsmål.

Læs også: Volkswagen indgår elbil-samarbejde i Kina

Dr. Liendel Chang, der er Head of Environmental Production, forklarer:

"Hidtil har vi vægtet vores miljøindikatorer ligeligt med 20 procent hver. Det svarer til 40 procent for de globale klimafaktorer CO2 og energi, og 60 procent for de lokale faktorer som vandforbrug, affaldsproduktion og opløsningsemissioner. Fremover vil vi ændre vægtningen, så 60 procent går til de globale faktorer og 40 procent til de lokale", siger han.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere