16.05.2018  |  Kommunikation

CSR-rapport: 3R Kontor - CSR rapport 2017

Indhold fra partner Hvad er dette?

2 ansvarlige priser vundet, 12.280 stykker donerede møbler og 40% socialt udsatte ansat-det er bare nogle af 2017s resultater fra 3R Kontors CSR-rapport. Hvert år udgives en CSR-rapport, for at dokumentere resultaterne af forretningens ansvarlige værdier.

Dokumentation på trendy løfter er altafgørende

Ansvarlig værdikæde, grønne principper og bæredygtig udvikling. Kært barn har mange navne. Den seneste tid fylder fraser, der spiller op ad den bæredygtige dagsorden, mere og mere i virksomheders retorik om sig selv. Men hvad betyder det egentlig, når en forretning tager den grønne hat på? 3R Kontor, en del af Holmris B8, udgiver hvert år en CSR-rapportering. Årsagen fortæller direktør Steffen Max Høgh om her:

”Hvert år laver en vi CSR-rapport, selvom vi med virksomhedens størrelse ikke er forpligtet til det rent juridisk. Det gør vi, fordi vi ønsker at bevise, at det er muligt at lave en positiv forretning uden at gå på kompromis med social og miljømæssig ansvarlighed.”

Møbeldonationer skaber miljømæssig gevinst

I 2017 donerede 3R Kontor 12.280 stykker brugte møbler væk gennem Donationsnetværket – møbler, der under normale omstændigheder, var blevet smidt ud. Donationerne gavner miljøet, fordi de mindsker merproduktionen af nye møbler og dermed sparer CO2 udledning. I CSR-rapporteringen er der lavet beregninger på forskellige typer møbler, som beskriver den estimerede miljøbesparelse i kg CO2.

Når det eksempelvis gælder de 3.348 stk. stole virksomheden donerede i 2017, blev miljøet skånet for en skadelig CO2 udledning på 126.132 kg CO2. Det svarer til at spare miljøet for 352 flyveture tur/retur fra KBH til Mallorca. I rapporten er også beskrevet metoden til udregningerne, så der ikke hersker tvivl om, hvor tallene kommer fra.

Investering i bæredygtig samfundsviden

Det er også afgørende for 3R Kontor, at bidrage til samfundets udvikling i en bæredygtig retning. Her ses cirkulær økonomi som en nødvendig tankegang for en grønnere omstilling. Denne holdning deler Holmris B8 og derfor valgte virksomhederne at alliere sig med akademikernes verden, og sammen investere i forskning på netop dette område.

Derfor blev ErhvervsPhD Heidi Kristensen ansat i efteråret 2017. Heidi, der er Civilingeniør i Miljøledelse og Bæredygtighed, fokuserer de næste 3 år frem sin forskning på cirkulær økonomi og undersøger mere specifikt dens potentiale i offentlige indkøb. Et samarbejde alle parterne venter sig meget af de kommende år.

Læs alle resultaterne i den fulde rapport for 2017 ved at klikke her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere