16.05.2018 | Kommunikation
CSR-rapport: 3R Kontor - CSR rapport 2017
Indhold fra partner Hvad er dette?
2 ansvarlige priser vundet, 12.280 stykker donerede møbler og 40% socialt udsatte ansat-det er bare nogle af 2017s resultater fra 3R Kontors CSR-rapport. Hvert år udgives en CSR-rapport, for at dokumentere resultaterne af forretningens ansvarlige værdier.
Dokumentation på trendy løfter er altafgørende
Ansvarlig værdikæde, grønne principper og bæredygtig udvikling. Kært barn har mange navne. Den seneste tid fylder fraser, der spiller op ad den bæredygtige dagsorden, mere og mere i virksomheders retorik om sig selv. Men hvad betyder det egentlig, når en forretning tager den grønne hat på? 3R Kontor, en del af Holmris B8, udgiver hvert år en CSR-rapportering. Årsagen fortæller direktør Steffen Max Høgh om her:
”Hvert år laver en vi CSR-rapport, selvom vi med virksomhedens størrelse ikke er forpligtet til det rent juridisk. Det gør vi, fordi vi ønsker at bevise, at det er muligt at lave en positiv forretning uden at gå på kompromis med social og miljømæssig ansvarlighed.”
Møbeldonationer skaber miljømæssig gevinst
I 2017 donerede 3R Kontor 12.280 stykker brugte møbler væk gennem Donationsnetværket – møbler, der under normale omstændigheder, var blevet smidt ud. Donationerne gavner miljøet, fordi de mindsker merproduktionen af nye møbler og dermed sparer CO2 udledning. I CSR-rapporteringen er der lavet beregninger på forskellige typer møbler, som beskriver den estimerede miljøbesparelse i kg CO2.
Når det eksempelvis gælder de 3.348 stk. stole virksomheden donerede i 2017, blev miljøet skånet for en skadelig CO2 udledning på 126.132 kg CO2. Det svarer til at spare miljøet for 352 flyveture tur/retur fra KBH til Mallorca. I rapporten er også beskrevet metoden til udregningerne, så der ikke hersker tvivl om, hvor tallene kommer fra.
Investering i bæredygtig samfundsviden
Det er også afgørende for 3R Kontor, at bidrage til samfundets udvikling i en bæredygtig retning. Her ses cirkulær økonomi som en nødvendig tankegang for en grønnere omstilling. Denne holdning deler Holmris B8 og derfor valgte virksomhederne at alliere sig med akademikernes verden, og sammen investere i forskning på netop dette område.
Derfor blev ErhvervsPhD Heidi Kristensen ansat i efteråret 2017. Heidi, der er Civilingeniør i Miljøledelse og Bæredygtighed, fokuserer de næste 3 år frem sin forskning på cirkulær økonomi og undersøger mere specifikt dens potentiale i offentlige indkøb. Et samarbejde alle parterne venter sig meget af de kommende år.
Læs alle resultaterne i den fulde rapport for 2017 ved at klikke her.
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos
Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering
Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.
Indhold fra partner
Samfund

Podcast: Bæredygtige Hospitaler med Maria Gaden
Før talte man ikke så meget om bæredygtighed i det danske sundhedsvæsen, selvom det sætter et betydeligt klima- og miljøaftryk. Men nu er Center for Bæredygtige Hospitaler på en vigtig mission, for at omstille sundhedsvæsenet til en bæredygtig business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen
Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning
Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Indhold fra partner