15.12.2016  |  Klima, miljø og energi

Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Mange danske industrivirksomheder ønsker at omstille sig til bæredygtig produktion, men de efterspørger hjælp til at føre det ud i livet. Det viser en undersøgelse fra Epinion.

Når det kommer til grøn omstilling, er mange danske virksomheder ikke helt så meget med på den grønne bølge, som de gerne ville være. Derfor efterspørger en række danske industrivirksomheder hjælp og gode råd, konkluderer en undersøgelse foretaget af Epinion for miljøvirksomheden Ekokem.

”Undersøgelsen bekræfter den oplevelse, vi allerede har i vores arbejde med affaldssortering hos den danske industri. Mange virksomheder ved simpelthen ikke, hvor de skal starte, og de kender heller ikke omfanget af de forretningsfordele, de kan opnå gennem optimering af deres forretningsflow”, siger Jonathan Cope, der er salgsdirektør for Ekokem i Danmark, til Børsen.

Læs også: To nye erhvervspartnerskaber viser vej til cirkulær forretning

Undersøgelsen har klarlagt over 200 danske virksomheders holdninger til cirkulær økonomi. Konklusionen er, at kendskabet til begrebet cirkulær økonomi er lavt – kun 9 % kender til begrebet – men interessen er ganske høj. 88 % af de adspurgte er nemlig positivt stemt over for cirkulær økonomi, skriver Børsen.

Start i det små
Jonathan Cope kommer med det råd, at man ikke skal lægge for hårdt ud, men starte med at blive bevidst om sine affaldsprocesser. Bl.a. hvordan man kan minimere sit affald, og hvor man ikke må genanvende.

En af de danske virksomheder, der allerede er i fuld gang med de grønne initiativer, er sengevirksomheden Royal Auping Scandinavia. Her har en gennemgribende, grøn omstilling ført til, at virksomheden kun anvender strøm fra vindmøller, mens solceller på eget tag bliver en realitet inden for de kommende par år.

Læs også: Erhvervsledere skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi

Børsen oplyser endvidere, at en omstilling til cirkulær økonomi i 2035 kan løfte den danske BNP med 0,8-1,4 %. Det viser en analyse foretaget af Ellen MacArthur Fonden. Samtidig kan omstillingen skabe, hvad der svarer til 7.000-13.000 job, en 3-7 % reduktion i Danmarks CO2-udledning og en øget nettoeksport på 3-6 %.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere