10.02.2020  |  Samfund

Danskerne er ikke blege for at ændre deres elvaner

For at kunne effektivisere elforbruget er der brug for en ændring i danskernes vaner og dagligdag. Noget danskerne tilsyneladende er parate til viser ny undersøgelse.

Der er brug for at ændre den måde, vi bruger elektricitet på i dagligdagen, hvis danskernes elforbrug skal effektiviseres og på den måde være med til at hjælpe den grønne omstilling videre – især i takt med at en stadig større del af elproduktionen kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller og solceller.

Og det virker til, at danskerne er klar til denne omstilling. Det er en af konklusionerne i en ny befolkningsundersøgelse foretaget af YouGov for brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danske forbrugere vil have sund og klimavenlig mad

Undersøgelsen viser, at 60 procent af de 2.000 adspurgte i større eller nogen grad finder det attraktivt at omlægge eller tilpasse en del af deres nuværende strømforbrug, hvis prisen på el halveres mellem klokken 00:00 og 06:00.

”Det er positivt, at danskerne ikke udtrykker mere indgroede elvaner og melder klar til at ændre forbrugsmønstre, hvis de kan se en økonomisk fordel i det. I takt med at mere af vores el kommer fra vedvarende energikilder, bliver det en god forretning at flytte forbruget væk fra de traditionelle spidsbelastninger i løbet af dagen”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at 33 procent af respondenterne slet ikke eller kun i mindre grad, er parate til at ændre deres vaner i forhold til elforbrug.

”Det understreger, at der fortsat er brug for en oplysningsindsats, når vi skal trænge igennem med budskabet om, hvor vigtigt det er at ændre vores forbrugsvaner. Elektrificeringen og den måde, vi bruger energi i vores bygninger på, er en central del af den grønne omstilling, og skal vi i mål med regeringens ambitioner om at reducere CO2-udledningen med 70 procent, så stiller det også krav til den enkelte forbruger”, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

Læs også: Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet

”Vi ser ind i en fremtid, hvor smarte installationer bliver helt centrale i de fleste hjem. Det betyder blandt andet, at batterier og intelligent styring af opvarmningen vil blive brugt til at optimere energiforbruget. På den måde oplever man det ikke som en ekstra byrde som forbruger, at ens energiforbrug bliver fleksibelt. Derfor forventer vi, at modstanden mod at ændre på forbrugsmønstre relativt hurtigt forsvinder, når først det opleves i praksis”.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere