28.03.2022 | Medarbejder
De nye barselsregler kræver ofte opdatering af ansættelseskontrakterne
Virksomhederne kan have en stor opdateringsopgave foran sig inden de nye barselsregler - der øremærker 11 ugers barsel til mændene - træder i kraft til august.
Til august træder de nye barselsregler i kraft, som øremærker 11 ugers barselsorlov til mænd. Ønsker manden ikke at bruge barslen, vil den bortfalde. Mange vil være nødt til at tilpasse ansættelseskontrakterne af den grund.
Sådan skriver Finans.
Inden da er det derfor vigtigt at virksomhederne får opdateret deres ansættelseskontrakter. Ellers kan det nemlig komme til at koste virksomhederne dyrt.
"Det er utroligt vigtigt at få opdateret ansættelseskontrakterne. Arbejdsgivere, som har medarbejdere med ansættelseskontrakter, der indeholder ukorrekte oplysninger, risikerer nemlig at skulle betale medarbejderne godtgørelse for mangelfuldt ansættelsesbevis, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse for virksomheden," understreger Louise Andersen, der er juridisk konsulent for Visma Dataløn.
Læs også: Nordens grønne omstilling skal være ligestillet
Hun fortæller desuden, at virksomhederne i de seneste år har haft nogle hårde år med flere regelændringer – både med ny ferielov, GDPR og de midlertidige lovgivninger i forbindelse med coronapandemien. Nu har virksomhederne så igen en opdateringsopgave foran sig – de skal nu sørge for at få opdateret ansættelseskontrakterne, måske udarbejde kontrakttillæg og opdatere personalepolitikkerne, inden den nye barselslov træder i kraft.
Udover fædrenes ændrede barselsvilkår skal virksomhederne også være opmærksomme på, at der er nye regler for LGBTQ-familier og soloforældre.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.