Flyselskaber

Klima, miljø og energi

Rapport: Flyselskabernes klimainitiativer har utrolig lille effekt

Verdens førende flyselskaber er ikke i nærheden af at leve op til de løfter, der er afgivet omkring reduktion af luftfartens udledninger, vurderer ny rapport, der efterlyser CO2-afgifter og mere forskning i udviklingen af alternative brændstoffer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Europæiske flyselskaber tager kampen op mod kritiske klimabevægelser

Mens flere organisationer og bevægelser prøver at få europæerne til at mindske CO2-udledningen ved at flyve mindre, så mener nogle af de største flyselskaber allerede, at de gør en stor indsats for klimaet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Knap hver anden dansker flyver kun, hvis det er strengt nødvendigt

Knap hver anden dansker flyver kun, hvis det er strengt nødvendigt, og næsten halvdelen af danskerne vil gerne betale mere for en flybillet hos et flyselskab, der investerer i reduceret miljøpåvirkning. Det viser KLMs årlige undersøgelse, der kortlægger skandinavernes holdning til flyrejser i forhold til bæredygtighed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flytrafikken udleder mere CO2 end nogensinde

Mens den samlede udledning af drivhusgasser i Europa går nedad, så stiger CO2-udledningerne fra luftfartsektoren. Ryanair er blevet den tiendestørste CO2-udleder i EU.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Norwegian reducerer CO2-udledning med 200.000 tons om året

Ved hjælp af opgraderet teknologi bliver det nu muligt for Norwegian at spare yderligere 10-15.000 tons CO2 om året. Det betyder, at flyselskabet nu samlet har reduceret deres CO2-udledning med 200.000 tons per år.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Norwegians klimakompensation har næsten ingen effekt

Flyselskabet Norwegian brander sig på sloganet ’Plant for planeten’, hvor træplantning i bl.a. England skal gøre op for den CO2 som flyselskaber udleder. Men det er et PR-stunt, mener ekspert, og selskabet trækker også selv i land i forhold til den reelle effekt.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

SAS’ CO2-kompensation af ungdomsbilletter koster millioner, men giver gevinst

Flyselskabet SAS har gennem det seneste år CO2-kompenseret samtlige 1,5 millioner ungdomsbilletter, hvilket svarer til en investering på omkring 14 millioner danske kroner. Til gengæld er billetsalget steget og der er belønning fra Sustainable Brand Index.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

NGO: ni ud af ti flyselskaber er langt fra at nå klimamålene

Den tyske miljø-ngo Atmosfair peger i sin årlige rapport på, at kun en lille andel af verdens flyselskaber nærmer sig målene om at holde kulstof-udledningen på et konstant niveau, samtidig med at flere og flere flyver.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere