Grønne SMV’er har svært ved at sælge sig selv

Som mindre virksomhed kan det være en udfordring at komme ud over rampen med sine grønne løsninger. Et projekt fra Væksthus Hovedstadsregionen hjælper bl.a. solcellevirksomheden Gaia Solar med netop den opgave.

Solen og et samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen er vigtige elementer i Gaia Solars strategi..

21.02.2017

CSR.dk

Når man nu har et bæredygtigt produkt, der kan gavne både økonomi, miljø og samfund, og man derudover kan tilbyde den til nogle yderst favorable priser, så skulle man ikke tro, at idéen er svær at markedsføre. Alligevel oplever adskillige af Danmarks grønne SMV’er, at der er udfordringer forbundet med at populært sagt ’sælge sig selv’.

Læs også: Tesla på taget

Gennem det sidste års tid har projektet ”Grøn Vækst” under Væksthus Hovedstadsregionen derfor søgt at hjælpe områdets mindre virksomheder med at få målrettet salgsstrategierne og få gang i væksten, til glæde for både forbrugerne og virksomhedernes bundlinje.

Blandt de virksomheder, der har deltaget i et struktureret forløb faciliteret af Væksthus Hovedstadsregionen er både mere etablerede selskaber og mindre start-ups. Med over 20 år på bagen og adskillige store kunder i porteføljen, må solcellevirksomheden Gaia Solar siges at tilhøre den første kategori.

Et af virksomhedens topprodukter, et integreret solcelletag, som har bevist sit værd allerede inden Tesla lancerede sin udgave sidste år, kan man nærmest forære væk til eksempelvis boligforeninger. Alligevel er det småt med efterspørgsel, hvilket da også overrasker udviklingschef Anders Strange.

”Vi undrer os da over at der ikke er mere interesse for løsningen. Vi har udviklet et koncept sammen med vores partner Sustain Solutions, der gør det muligt at tilbyde kunden fuldt finansierede solcelleløsninger. Det kan lade sig gøre, da det solcelleanlæg, som kunden modtager, tilbagebetales via en andel i anlæggets energiproduktion. Kunden skal med andre ord ikke have penge op af lommen til indkøb og etablering, hvilket jo burde fjerne den usikkerhed omkring investeringens størrelse og den langsigtede økonomi, der kan være en barriere for udbredelsen af solcelleteknologien”, siger han.

Projekt har haft effekt
En del af forklaringen på den manglende kø i de grønne butikker, skal findes i de ændrede politiske vilkår i 2012, som fik store konsekvenser for blandt andet nettoordningen og fradragsordningen. Derfor arbejder Gaia Solar på at få solceller til at blive opfattet som deciderede byggematerialer, der indgår på lige fod med vinduer og tage og i højere grad bliver integreret i selve bygningen. Det giver også god mening med den større klimadagsorden for øje.

”EU vil have, at vi i Danmark sænker vores CO2-udslip med 39 procent i 2020. Hvis vi skal nå det kræver det en flerstrenget indsats – og at vi gentænker, hvordan vi så at sige ’demokratiserer’ solen. Solen er vores problem og solen bliver løsningen. 40 procent af verdens energi går til opvarmning af husstande, så at der ikke er flere, der efterspørger vores solcelleanlæg, overgår min forstand. Derudover pågår der en elektrificering af hele Danmarks energisystem, hvor vi jo i fremtiden også kommer til at skulle bruge mere energi til fx elbiler”, siger direktør for Gaia Solar, Sigurd Leth.

Læs også: EY: Bæredygtighed fylder mere og mere hos vækstvirksomheder

Ifølge Anders Strange har samarbejdet med Væksthus Hovedstadsregionen allerede givet pote i form af en styrket kundetilgang. Det skyldes ikke mindst virksomhedens nye strategi, der skal sikre synlighed ved at man ”går fra at være solcelleproducent til at være leverandører af klimaoptimerende helhedsløsninger”, som han siger.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V